«

»

jan
27

Avhengig av SUKKER?

Sprite sukkerholdig brus Drikker du mye brus? Spiser søtsaker og føler deg generelt avhengig av sukker? Nå kommer hjelpen!

Bryggeri- og Drikkevareforeningen er redningen! Eller..? Du har kanskje forsøkt å kutte ut brusen eller annet sukkerholdig kliss og tygd kromtabletter til du stuper? Ingenting hjelper og du gir fortsatt etter for søtsuget. Nå skal det imidlertid bli enklere og billigere for deg å velge de sukkerfrie variantene innen leskedrikk og vann på flaske. Bryggeri- og Drikkevareforeningen kommer nå nemlig til å kutte avgiftene på nettopp sukkerfri brus og vann på flaske, sånn at det skal være billigere å unngå de sukkerholdige brustypene.

De hevder selv at det ikke har noen ting med det stupende salget i 2009 å gjøre, men at dette gjøres av omtanke for sin neste og for å hjelpe deg med et unaturlig høyt søtbehov. Hvorvidt det hjelper gjenstår jo å se, men ønsker du å spare noen kroner kan du nå altså gå for de sukkerfrie variantene i stedet. Supert og JA til mindre sukker (i hvert fall tilsynelatende HVIS folk nå velger de rimeligere og sukkerfri variantene), men NEI til mere kunstige søtstoffer som også påvirker insulinnivå og blodsukker på en dårlig måte!

Håper folk ikke er så lettlurt at de går på dette med at brus uten sukker er bra! Overvektige som bøtter nedpå lett brus og sukkerfri brus sliter ofte med å gå ned i vekt. Og når brusen blir kuttet så raser vekten! Nei, som jeg skrev tidligere: VANN fra springen eller rent kildevann er best uansett! Men jeg skjønner jo at Bryggeri- og Drikkevareforeningen ikke vil rope høyt om dette…! 😉


4 kommentarer

Ingen ping enda

 1. Archana sier:

  Hva mener du om vann med kullsyre?
  Jeg er veldig glad i bonaqua raspberry, men vet ikke om det er helt heldig å drikke det? Bedre enn brus er det nok, men det er vel ikke like bra som springvann?

 2. linemarion sier:

  @Archana
  Hei og takk for ditt spm.

  Kullsyreholdig drikke, enten med søtstoff, mye salt eller sukker er generelt en fordel å holde seg unna i store mengder. Man skal selvfølgelig få unne seg et glass, men dersom ditt daglige væskebehov blir erstattet med slik drikke er det uheldig. Kroppen og cellene dine trenger rent vann. Så konklusjonen er klar: vann fra springen er best.

  Du kan jo også lese et av mine tidligere innlegg sist uke nettopp angående vann og vann på flaske: http://www.linemarion.no/?p=659. 🙂

 3. Kristin sier:

  Hva synes du om at stevia er forbudt å selge i Norge? Det er jo helt naturlig, kalorifritt og 35 ganger søtere enn sukker! I Asia blir det brukt stevia som søtningstoff i stort sett all mat, men Mattilsynet sier altså det er knyttet mulige helseproblem til denne planten. Hva tror du om dette?

 4. linemarion sier:

  @Kristin
  Hei Kristin!

  Takk for ditt spm. Dette er jo en sak som det hersker mye delte meninger om blant fagfolk innen forskning og ernæring. Min mening er at alt som er fremmed er «skummelt» og man har en stor skepsis her til lands til mye «nye» ting. På en måte er det bra, dersom det virkelig viser seg å ha visse helseskadelige virkninger. På den annen side er forbudet i Norge visstnok knyttet til risikoen for redusert fruktbarhet som denne planten skal inneha. Om den er så utbredt i bruk i Asia burde de vel fint kunne utføre et grundigere studie på nettopp dette…?

  Forskning tar tid og Norge henger ofte litt etter…enkelt og greit! 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>