«

»

mai
18

Enkel og sunn fest-mat

I forbindelse med 17. mai passer det godt å komme med et tips til enkel og relativt sunn fest-mat! Her er ukens oppskrift(er)!

 

Vil du lage enkel og relativt sunn fest-mat er spekemat, laks og eggerøre med tilbehør en sikker vinner. Her er det noe stort sett de fleste liker, og man kan velge spekemat med fettkant som kan skjæres bort dersom man ønsker. Proteinrikt og godt! Og ikke minst veldig enkelt for verten – raskt også.

 

Forslag til spekemat (mengde avhengig av antall gjester):

 

CIMG2963Spekeskinke

Fenalår

Sognemorr

Chorizopølse

 

Fisk:

Røket laks

Gravet laks

 

Eggerøre:

Purreløk (stekes først i litt olje)

Tilsett egg

1 slump melk pr. egg

Gressløk, salt og pepper

 

Tilbehør:

Salat med f.eks fetaost, cashewnøtter, sukkererter og cherrytomater

Sennepssaus

 

CIMG2964Dessert:

Honningmelon

Vannmelon

Jordbær

Mager vanilje kesam

Blandes sammen i en bolle etter at melon og jordbær er delt i passende biter.

 

Dander maten på fat og i skåler og server! Godt måltid! 🙂


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>