«

»

jan
19

Et GODT nytt år er i gang!

2014 er for alvor i gang og januar er som kjent den mest hektiske måneden i treningsbransjen. Det er mye av grunnen til at det har vært stille på bloggen siden nyttår. Men ikke tro jeg ligger på latsiden for det! Jeg er på god vei til å bli 100% frisk fra borrelia og twar som har gjort meg alvorlig syk siden 2009. Kroppen spiller på lag igjen og livet smiler!

Jeg og familien tok en tur til Sverige i helgen for å både “harryhandle” og hente det jeg håper og tror er siste forsyning av antibiotika, både intravenøs og i pilleform! Formen er virkelig på bedringens vei og Borreliabakteriene på vei ut av kroppen. Jeg klarer ting nå jeg bare kunne drømt om for 2 måneder siden da jeg startet behandlingen i Tyskland!

 • 80% av leddsmertene er borte
 • nakken knekker ikke lenger (før måtte jeg selv knekke den opp flere ganger daglig)
 • kjeven knekker ikke like mye og like hardt lenger
 • sover bra
 • hukommelse og konsentrasjon er bra
 • lungene føler bedre
 • energi har økt enormt – trenger ikke lenger å sove på dagtid
 • orker å ha mange gjøremål om dagen, ikke bare ett (jobben) eller to (trening i tillegg)
 • styrken har økt betraktelig fra å “hangle” seg gjennom 3-4 økter i uken til å kunne ha 5 harde styrkeøkter pr. uke
 • endelig har smertene i fingre og under føttene begynt å bedres

Jeg er på lang vei tilbake til mitt "gamle" jeg! Nesten 150.000 i medisinske utgifter det siste drøye året er en liten pris å betale for å få livet sitt tilbake. Og jeg kan ikke få sagt det nok:

Til alle tvilere der ute; – Hadde dette vært placebo, hadde jeg vært frisk for lengst! Jeg aner ikke tall på hvor mange ulike spesialister jeg har vært hos i det private helsevesenet i Norge i håp om å bli frisk de siste 4,5 årene. En lege med lang fartstid på NIMI klarte også å få meg til å operere begge føttene fordi han var så bastant og sikker i sin sak: jeg ville ikke bli bra uten de operasjonene! Og det beste av alt, jeg ville kunne løpe igjen. Som jeg sa: mitt mål er å få en smertefri hverdag, ikke å kunne løpe. Operasjonene gav ingen effekt – kun store klumper med arrvev under begge føttene og 20000 kroner fattigere. Det mest kritikkverdige er at han opererte føttene med kun 2 ukers (!!!) mellomrom. Ikke i nærheten av å kunne se effekten av første operasjon en gang. Som pasient blir man jo desperat til slutt og når man møter ekspertise som er så skråsikre i sin sak, velger man jo å høre på dem. Dessverre. Jeg ønsket så gjerne at det skulle være løsningen, men til ingen nytte. Langvarig og korrekt kombinasjon av antibiotika hjelper faktisk mot Borrelia/Borreliose. Håper Erna & co bidrar til mer kunnskap og forskning så Norge også kan behandle pasienter på korrekt måte.

2014 skal bli året jeg blir meg selv igjen, etter å ha slitt med alvorlig kronisk sykdom og etter å ha vært på randen til å bli rullestolbruker. Never give up and always keep on fighting! 🙂 Mine mål (kall det gjerne nyttårsforsetter) for 2014 er å:

 • lansere helt nytt webdesign for firmaet mitt Gympartner (forhåpentlig i løpet av noen få dager! *spent*)
 • bli helt smertefri og avslutte antibiotikakuren som nå har vart i over ett år
 • kitesurfe igjen til sommeren
 • gå tur til et av våre favorittsteder for bålkos med ungene – hjemmefra! (Ca. 1 times tur tilsammen, noe jeg ikke har kunnet gjøre siden 2009)
 • jogge 20 min sammenhengende uten smerter og luftveisproblemer

 

Skulle jeg nå bli helt symptomfri, skal det feires med en drømmereise med familien til varmere strøk til høsten! <3 I fjor ble det ingen familieferie utenlands forståelig nok. Man hadde nok med å klare seg gjennom hverdagen. Men det er historie, og jeg ser fremover. Jeg har rett og slett fått tilbake livet mitt. Alt takket være en fantastisk tysk lege som nærmest driver praksisen sin av idealistiske grunner. Takk for at det finnes slike personer! <3 🙂

 

Håper 2014 blir like bra for deg som det skal bli for meg! 🙂

 

Styrketrening januar London sentrum

Januar 2014 under en hard treningsøkt med MANGE stående øvelser til venstre VS. tur til bryllup i London i September 2013 i RULLESTOL. Hadde det ikke vært for den hadde jeg faktisk ikke klart å gjennomføre turen. Det første jeg måtte gjøre var å sove i 2 timer på hotellet da vi ankom kl 16!


8 kommentarer

Ingen ping enda

 1. marie sier:

  Dette er fantastisk å høre. For oss andre i samme situasjon: vil du fortelle mer i deltaje hvordan du har gjennomført dette? Dvs. hvor lenge i tyskland, hvilke lege, hvor mange turer, oppfølging i Norge etc. Settes stor pris på! Å fortsett å oppdater!:) Hvor lenge til du avslutter kuren?

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Tusen takk Marie! Jeg håper det kan hjelpe andre med å holde motet oppe. Jeg vet jo selv og har kjent på kroppen hvor tøft nettopp det kan være i perioder, spesielt når man føler man ikke får noen hjelp her hjemme.

   Lege går jeg helst ikke ut med på bloggen, men tar du kontakt via facebook eller mail kan jeg utgi det. Det jeg vet er at det er enorm pågang og at folk som bestiller time nå får time i September!!

   Jeg kan godt skrive et eget innlegg om hele behandlingen og mer detaljer rundt det. Håper å avslutte IV om 1 måned og så ha 2 mnd med piller før jeg går over på urter for å forebygge tilbakefall. Da har jeg gått på 3 mnd med IV fra Tyskland og piller i 4 mnd totalt fra den samme legen som har funnet rette kombinasjon av medisiner for meg.

   Gleder meg til en sommer der jeg også kan være ute i sola og være medisinfri! 🙂

   Ønsker deg god bedring så lenge!

 2. Cathrine sier:

  Igjen; det er så utrolig godt å høre at du øyner håp på å bli helt frisk igjen! -og ikke minst at du er såå mye bedre! Det er jo fantastisk! Stå på, og btw- du ser flott ut! 🙂

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar! 🙂 Trener man og spiser riktig kan man ta vare på kroppen selv når den er syk. Treningen har i stor grad vært medvirkende til at jeg har klart å holde både humør og motivasjon oppe underveis. Det er en helt ubeskrivelig følelse å være så mye bedre – og snart skal jeg bli helt frisk! 🙂

   Ha en god treningsuke!

 3. Ronny sier:

  Hallo Line,

  lov å sende deg en fb-melding? Har et par spm. ang klinikken i Tyskland og oppfølging hjemme i etterkant..

  Mvh
  Ronny S.

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Hei Ronny!

   Det er helt i orden. 🙂

 4. karoline sier:

  Jeg håper du blir 100% i løpet av året. forferdelig å høre om operasjonene du måtte gjennom! Hva gjør du mot arrvevet, og plager det deg mye?

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Tusen takk Karoline! Ja, det er utrolig hvor kyniske noen er i det private helsevesenet dessverre. :/ Heldigvis har jeg høy fotbue så det plager meg ikke nevneverdig når jeg går, siden jeg ikke får så mye trykk på det. Men det er jo ikke veldig pent akkurat. Flaks at det er under føttene da! 😉

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>