«

»

nov
23

Glutenfri grøt med bokhvete

Liker du grøt, men vil ha et glutenfritt alternativ? Da kan grøt av bokhvete være tingen for deg! Det er raskt, sunt og gir en myk grøtkonsistens som smelter i munnen.

Line Marions bokhvetegrøt: (mengde beregnet til kvinne ca 60 kg)

1 dl bokhvete

2 dl ekstra lett melk

1 liten neve rosiner

1 liten neve mandler

1 klype salt

Kanel

 

Gjør slik:

Skyll bokhveten under varmt vann i et dørslag, deretter under kaldt vann. Ha bokhveten enten i en bolle for tilbereding i mikro eller i en liten kjele for koking. Tilsett melken og saltet. I mikro: på 750W i ca. 3 minutter – rør om et par ganger underveis. I kjele: kok opp og la deretter koke på svak varme i ca. 10 minutter – rør om jevnlig. Tilsett kanel, rosiner og mandler når grøten er ferdig kokt. Mmmm! 🙂

 

 

CIMG3594


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>