«

»

des
18

God jul – med hjemmelaget karamellpudding!

Desember har gått så fort. Bare få dager igjen til julen ringer inn. Vi tok inn juletreet tidlig i år og har laget egen pynt av trolldeig. Nå gleder jeg meg til en aktiv jul med trening og tid med familien! Og selvsagt med hjemmelaget karamellpudding – uten sukker. Her får du oppskriften og en julekonkurranse på kjøpet!

 

Juletreet kom på plass tidlig i år. Deilig med duften av ekte granbar i stua, og samtidig lyser det så fint opp! Litt tidlig syns du kanskje? Jeg har ikke så mye nisser og pynt ellers – bare et par småting her og der, og da gjør virkelig juletreet at stemningen kommer på plass. Ungene elsker det jo også. 🙂 Når pynter du til jul?

Juletrepynt hjemmelaget Årets juletre 2013

 

Julemiddag med skikkelig pinnekjøtt, hjemmelaget kålrotstappe og en deilig hjemmelaget karamellpudding er virkelig et av høydepunktene i jula. Jeg gleder meg som en unge! 🙂 De fleste spiser ribbe på julaften, men for meg er det pinnekjøtt som er tingen. Hva skal du ha?

Iom at jeg bør styre unna sukker helt, måtte jeg prøve meg fram på kjøkkenet sist helg for å lage karamellpuddingen sukkerfri. En litt sunnere variant som kan komme godt med i disse “kosetidene”. Alle monner drar og hva er vel ikke bedre enn å kunne kose seg med noe godt som har litt mindre sukker og kalorier enn vanlig, men som smaker vel så bra? Puddingen er testet ut av mannen min, og når han syns det er like bra som vanlig, ja da er det godkjent! 😉 3 åringen i huset ville ikke ha – det var for søtt! 😀

Line Marions hjemmelagde karamellpudding

 

Line Marions karamellpudding uten sukker:

1 dl tagatesse til karamellisering (kjøpes i vanlig helsekost)

4 egg

1 ss stevia/steviosa sukker

1 ss sukrin melis

1 ts bourbon vanilje (økologisk/ekte vaniljepulver – fås i helsekost og større matbutikker)

4 dl ekstra lett melk (litt ekstra d vitamin i puddingen er jo bare bra!)

2 dl fløte

 

Gjør slik:

Sett ovnen på 130 grader (over/undervarme). Bruk ønsket form, ca 1 liters form – jeg brukte en liten brødform. Sett formen i ovnen slik at den blir varm. I mellomtiden varmer du opp en tørr panne og har tagatessen (1 dl) i. Rør i tagatessen når den begynner å få farge/smelte. Viktig at den ikke blir brent, men ha middels-sterk varme. Følg med hele tiden. Rør til alt er flytende og har fått en gylden fin farge som karamellsausen på bildet over. Ta formen ut av ovnen og hell den smeltede tagatessen over i formen. Bruk grytevotter – dette er varmt! Beveg på formen slik at du får et tynt lag karamell/tagatesse langs kantene i formen og langs bunnen. Sett formen til avkjøling i kjøleskapet på korkunderlag e.l.

 

Lag så selve røren. Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Visper du for mye blir det luftbobler i puddingen. Bland melk og fløte sammen med stevia, sukrin melis og vaniljen. En shaker gjør jobben enkelt! Hell melkeblandingen over i bollen med eggene, men bruk en fin sil så du slipper “klumpene” fra eggehvitene i puddingen. Hell over i formen og sett den i en dyp langpanne på nederste rille i ovnen. Kok opp vann i en kjele eller med vannkoker og hell i langpannen så den er nesten full av vann. Sørg for at vannet ikke koker underveis mens puddingen er i ovnen – hos meg var det ikke noe problem. Jeg lot puddingen stå i 1 time og 10 minutter.

 

Når du tar ut puddingen er den litt “løs” i konsistensen. Den blir stivere når den er avkjølt. La formen stå i vannbadet på benken til vannet er avkjølt. Sett da formen i kjøleskapet i noen timer eller til dagen etter. Jeg lagde puddingen på formiddagen og spiste den som dessert etter middag. Når du skal servere den, skjærer du forsiktig med en kniv langs kantene for å løsne den. Velg et fat som er litt større enn formen og som også har plass til sausen. Legg fatet opp ned over formen, hold med en hånd på hver side og snu i en rask og sammenhengende bevegelse. Og vips, så har du en nydelig dessert klar! 🙂

 

Håper du vil like den like mye som oss! <3

 

Ellers måtte jeg bare gi meg selv en liten julegave i år. Har siklet etter denne tøffe rosa beanien siden den kom, så nå var det på tide! 🙂 Har du også lyst på den? Jeg trekker ut en heldig vinner blant mine lesere som “liker” innlegget på facebook og deler det med sine venner. Legg også igjen en kommentar under innlegget på bloggen, så kanskje det blir du som får en flott beanie fra Better Bodies. 🙂 Vinneren trekkes på fredag.

Womens beanie - julegave til meg selv

 

Riktig god jul så lenge! 🙂


4 kommentarer

Ingen ping enda

 1. Siri sier:

  Vi skal ha både pinnekjøtt og ribbe i år vi 🙂 gleder meg masse! 🙂
  Hadde vært gøy å vunnet ja:)

 2. Cathrine sier:

  Du kledde den beanien! Jeg vil også ha! 🙂 Tusen takk for tips på karamellpudding! Gleder meg til å prøve! (Btw, delt! ) klem!

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Gratulerer som vinner av konkurransen! Bare å glede seg til du får den i januar! 🙂 God jul!

 3. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

  Tusen takk til alle som likte innlegget. NÅ var det kun to av dere som la inn kommentar på bloggen også som jeg skrev, så da ble det trekning blant dere to. 🙂 Gratulerer til Cathrine som vant denne gangen! Da kan du glede deg til et tøft nytt hodeplagg på nyåret! 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>