«

»

nov
07

Hjemmelaget eplesyltetøy uten sukker

Å ha noe søtt på grove vafler, pannekakene eller i grøten er veldig godt. Hva passer vel da bedre enn hjemmelaget eplesyltetøy helt uten tilsatt sukker? Her er min oppskrift!

 

Line Marions Eplesyltetøy:

2 store epler eller 3 små

1 strøken ss steviosa/stevia sukker

2 strøkne ts kanel

5 dråper stevia vanilje

 

Gjør slik:

Skrell eplene og skjær bort kjernene. Legg dem i litt kokende vann i en kjele i noen minutter slik at de blir myke. Hell av kokevannet (kan f.eks settes kjøig og drikkes som ”eplesaft” senere). Mos eplene med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett stevia sukker, kanel og dråper og bland veldig godt. Oppskriften kan mangedobles hvis du ønsker større kvantum til å fryse ned. Bruk f.eks et tomt glass fra pesto, tomatpuré, barnemat e.l. og ha eplesyltetøyet på når det er ferdig. Passer utmerket på vafler, pannekakene eller i grøten. Bare å nyte! 🙂

 

Eplesyltetøy

Hjemmelaget eplesyltetøy


2 kommentarer

Ingen ping enda

  1. Lisbeth sier:

    WooooW!!!
    Dette må jo være himmelsk på pannekakene til frokost <3

    1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

      Hehe, ja det kan brukes til nesten alt! 😉 I havregrøten var det også suksess, på vafler, pannekaker, sunne boller osv. 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>