Jeg er så lei alle de ferdige frokostblandingene i butikkhyllene som er overlesset med sukker. Derfor lagde jeg min egen frokostblanding som er et mye bedre alternativ og helt fri for tilsatt sukker!
Line Marions Granola/Frokostblanding (inspirert av Soma sin Granola):
2 dl havrekli
5 dl havregryn
2 dl revet kokos
1 dl mandelmel
1 dl sesamfrø
2 store epler
1 ss stevia/steviosa sukker
2 ts kanel
100g kokosolje/Cocosa extra virgin
Gjør slik:
Smelt kokosolje. Skrell epler og del dem i mindre biter. Mos dem i blender/med stavmikser og tilsett stevia, kanel og kokosoljen. Bland alt det tørre sammen før du tilsetter den ferdige eplemosen. Hell massen over på stekebrett med bakepapir og stek i 20 min på 160 grader midt i ovnen. Ta brettet ut, vend på massen slik at det som ikke har fått gylden overflate blir liggende øverst. Stek i nye 20 minutter. Avkjøl og oppbevar tørt.
Her i huset brukes den til stor glede sammen med cottage cheese, melk og bær enten som frokost, mellommåltid eller kveldssnacks. 🙂 Velbekomme!
Legg igjen en kommentar