«

»

apr
09

Hjemmelaget påskegodt

Snart er tiden her hvor det bugner over av påskeegg, både små og store. De aller fleste fylles opp med smågodt og påske sjokolade fra butikken. Personlig ville jeg aldri kunne gi barna mine et slikt påskeegg med god samvittighet når man vet hva det faktisk inneholder. Derfor lager jeg hjemmelaget påskegodt til familien- og det tar ikke lang tid. Her får du to av mine oppskrifter!

Havrekuler påske

 

Line Marions Havrekuler:

5 ss Cocosa kokosolje (i fast form, ikke flytende)

1 dl havregryn

1 toppet ss kakao

1 ss Cocosa kokosblomstsukker

6 dråper vaniljestevia evt 1 ts ekte vaniljepulver eller 1 vaniljestang (skrap ut frøene i stangen)

 

Visp kokosoljen, kokosblomstsukkeret og vaniljetilsetningen sammen. Rør inn resten av ingrediensene og bland godt til en jevn fin masse. Deigen skal være litt klissete. Form små kuler og sett på ett fat i kjøleskapet slik at de blir harde. Bør stå minimum 1 time kaldt. Kulene kan også rulles i kokos, kakestrø, hakkede nøtter eller annet for variasjon. Selv liker jeg de best uten pynt. Liker du veldig søt sjokolade, kan du tilsette mer kokosblomstsukker eller sukrin om du heller bruker det. Oppbevares kjølig.

 

Line Marions Appelsintrøfler:

2 plater mørk Stevia sjokolade (jeg brukte de fra Cavalier) (170g tilsammen)

0,85 dl matfløte

Saften fra 1/4 appelsin

 

Stevia dark chocolate

 

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle som tåler varme. Varm opp fløten i en kjele til den så vidt begynner å koke. Hell fløten i midten av bollen med sjokolade og rør forsiktig rundt i sirkelbevegelser til all sjokoladen er smeltet og du har fått en jevn og fin røre. Rører du for fort kan den bli kornete i konsistensen. Klem ut saften fra 1/4 appelsin og rør inn. Sett i kjøleskap i ca. 2 timer. Se an konsistensen – den skal være tykk, men mulig å forme kuler av. Når konsistensen er bra kan du ta den ut av kjøleskapet og rulle kuler. Dette kan bli klinete, så plasthansker kan være et lite tips hvis man vil unngå det. 😉 Kulene rulles i revet kokos eller revet appelsinskall. Disse passer best for dem som liker mørk sjokolade! Men gi det et forsøk – kanskje du har fått en ny konfekt favoritt? 🙂 Oppbevares kjølig.

 

Appelsintrøfler

I ungenes påskeegg i år blir det en god blanding av:

– Rosiner (1 liten eske)

– To små muffinsformer med bær (blåbær og bringebær)

– 3 havrekuler og 2 appelsintrøfler

– Appelsin

– Eple (eget ønske fra barna!)

– Et ark med klistremerker

 

På den måten blir det sunt og godt, samtidig som ungene elsker det! Det er lov å tenke nytt og lage egne tradisjoner. 🙂

Server og nyt til påskekosen! GOD PÅSKE alle sammen! :)


2 kommentarer

Ingen ping enda

 1. Maria sier:

  Jeg liker at påskeegget til barna dine ikke er «over-the-top». Det virker som at påskeegg nå skal være stor større størst og er det virkelig nødvendig? Min eldste får nok vanlig sjokolade i egget sitt og fruktpose(han liker ikke vanlig frukt), pluss litt annet, men det trenger ikke overdrives heller.

  Min mor hadde kjøpt påskeegg til eldstemann her uten å spørre meg først som hun hadde tenkt å legge litt kjeks og sjokolade oppi. Jeg mener at barn ikke trenger mer enn et egg og det sa jeg til henne. Tror hun ble litt lei seg, men samtidig er det nå jeg setter standarden. Om jeg tillater at barna får 2 egg hver kommer de til å ville ha det hvert år og er det nødvendig? jeg mener nei. Da får vi heller kjøpe litt av innholdet hver i det egget de får.

  Man får virkelig testet egen evne til å gi beskjed når man får barn! 😉

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Hei Maria!

   Supert at du også balanserer egget med noe fruktig. 🙂 Så klart man kan gi barna litt vanlig sjokolade i egget, men mine er jo kun 3 og snart 2 år og da ser jeg virkelig ikke poenget. Det kommer tidsnok i barnebursdager osv.

   Syns også det var veldig bra at du sa ifra. Her har ungene fått påskeegg av svigers også, men da holder de seg til mine regler og har smoothieposer, rosiner, og noe annet som ikke er godteri/spiselig oppi. Så lenge de syns det er koselig og det ikke blir et lass av søtsaker syns jeg det er greit at de får 2 egg. Ellers er jo løsningen med å kjøpe litt hver og ha i samme egget en fin løsning. Barn får jo alt og mere til i dagens samfunn, så jeg liker tanken om at de skal kunne glede seg over å få ett egg og ikke forvente mer. Her gikk eldstemann «bananas» av glede da han fikk lov til å spise litt brunost hele påskeuken (normalt er det helgekos hos oss) – og da tenker jeg at jeg er heldig som har barn som setter så stor pris på noe så lite. 🙂

   Stå på ditt, Maria! Det er tross alt du som skal få lov til å bestemme hva som er best for dine barn! God påske! 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>