«

»

apr
15

Hjemmelaget Påskemarsipan

Marsipan hører for de fleste påsken til. Personlig har jeg aldri likt den “tradisjonelle” marsipanen i matbutikken. Hjemmelaget derimot er noe helt annet! Her får du oppskrift slik at du kan lage din egen påskemarsipan i år.

Line Marions Marispanhjerter: (inspirert av Soma Nordic sin oppskrift)

350g mandelmel

70g finhakkede hasselnøtter

3 egehviter

2 ss Stevia sukker

2 ss Cocosa kokosblomstsukker

2 plater mørk Stevia sjokolade (jeg brukte Cavalier sin totalt 170g)

 

Gjør slik: Hakk nøttene i en kjøkkenmaskin med kniv. Tilsett mandelmelet. Bland eggehviter med det søte (stevia sukker og Cocosa sukker). Bland det sammen med nøttene og mandelmelet og kna slik at du får en jevn og fin masse. Bruk silikonformer med mange små hjerter eller trill kuler om du ikke har form. Sett dem i fryseren i et par timer. Smelt sjokoladen i vannbad (viktig å ikke ha for høy temperatur, da blir sjokoladen kornete og ubrukelig). Ta de frosne hjertene ut av formen og dypp de i den smeltede sjokoladen. Sett dem på et fat i kjøleskapet for oppbevaring. Om du vil kan du pynte med f.eks revet appelsinskall, hakkede nøtter eller revet kokos. Nyt hver bit! 🙂

 

Igjen, god påske! 🙂

 

Marsipanhjerter

Litt klin ble det, men smaken er jo viktigst! 😉


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>