«

»

des
10

Hjemmelaget skolebrød uten mel og sukker

I denne kosetiden vi er i, kan det være godt med noen sunnere alternativer også. Bytt ut sukker og hvetemel, så har man fort et bedre alternativ. Disse er også uten gjær og gluten. Kanskje en ny favoritt?

Bolledeigen til 10 boller:

4 egg

1 ss steviosa/stevia sukker

3 ss kokosblomstsukker

1 dl fløte

50 g smeltet smør

1 dl kokosmel

2 ts bakepulver

3 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

1 egg til pensling

 

Vaniljekrem:

2 eggeplommer

1 ss steviosa/stevia sukker

3 ss kokosblomstsukker (eventuelt dropper du denne og dobler stevia hvis du ikke vil ha brunaktig farge på vaniljekremen)

1 pipette stevia vaniljedråper

0,5 dl fløte

2 dl fløte pisket til krem

50 g smør

 

Gjør slik:

Begynn med vaniljekremen. Bland sammen alt i en kjele uten om smøret og de 2 dl fløte du pisker til krem. Kok opp og rør helt til det tykner. Ta kjelen av platen og rør inn smøret i biter. Avkjøles før du blander inn den stivpiskede fløten. NB! Viktig at vaniljeblandingen er kald før du har i den vispede kremen! Mens du venter på at den skal avkjøles lager du bolledeigen.

Visp egg og søtning godt sammen (stevia og kokosblomstsukker). Tilsett fløten og det smeltede smøret. Bland det tørre sammen før du blander det med det våte. Deigen skal så svelle i 10 minutter. Form boller ved å trille litt og litt av deigen mellom hendene. Lag grop til vaniljekremen med en skje dyppet i vann. Ha deretter i vaniljekrem i gropen.

Stek skolebrødene midt i ovnen ved 175 grader i ca. 18 minutter. Om du ønsker kan de pyntes med “tradisjonell” skolebrød pynt laget av sukrinmelis og litt rester av eggehvitene, samt strø revet kokos over.

Er du en skikkelig søtmoms er sukrinmelisen et must, men for meg ble det nesten litt kvalmende. Syns faktisk de var bedre i seg selv. Det går an å lage rosinboller av bolleoppskriften også! 🙂

 

Happy baking!

 

 

Hjemmelaget skolebrød


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>