«

»

sep
09

Hvorfor Fitness?

Fitness kan bety så mangt. For engelskspråklige er det synonymt med helse og sunnhet. I Norge derimot, virker det som om Fitness fortsatt er et litt negativt ladet ord blant “mannen i gata”. Det er ensbetydende med fitness som konkurranseform, selvdigging, høyt kroppsfokus, ekstremt og sært. Så hvorfor velger jeg fitness likevel?

 

Om 2 1/2 uke står jeg igjen på fitness scenen. Sist gang jeg konkurrerte var i 2012, kun 5 måneder etter jeg fikk mitt 2. barn. Grunnen til at jeg valgte å delta så kort tid etter fødsel var rett og slett fordi jeg var luta lei all klaging fra andre nybakte mødre om deres kroppsfasong og vektøkning, og ikke minst alle gravide jeg møtte gjennom jobben som personlig trener som omtrent så på seg selv som “syk” bare fordi de var gravide. Trene kunne de i hvert fall ikke gjøre! Jeg ville vise at det faktisk går an om man tilrettelegger, spiser sunt og trener. Hvis jeg klarer dette, så klarer vel “Kari Nordmann” å trene 2-3 ganger i uken og kutte ned litt på snopet? Det er ofte ikke så mye som skal til! 🙂

 

Denne gangen deltar jeg i Europeisk mesterskap i England som holdes av fitnessforbundet UFE (Ultimate Fitness Events). UFE er et naturlig forbund, dvs et forbund med sterk anti-doping policy. Alle utøvere testes! Det er hovedgrunnen til at jeg nå velger å reise utenlands for å konkurre. Jeg vil konkurrere mot andre som jeg vet stiller på lik linje som meg selv. Så lenge det ikke avholdes tester her hjemme, kommer jeg nok heller ikke til å stille igjen i Norge. Jeg kan ikke forandre verden, men jeg kan vise hva jeg mener med handling i håp om at det vil skje noe en dag innen fitnesskonkurransene i Norge også. Men det er kun årsaken til at jeg velger å konkurrere under et annet forbund og i utlandet.

 

hvorfor velger jeg å konkurrere i fitness, når det så tydelig er mye negativitet forbundet med det (basert på mine egne erfaringer i møte med andre mennesker)? Jeg er født konkurransemenneske. Så hvorfor konkurrerer jeg ikke bare innen triathlon eller Birken i stedet, tenker du kanskje? Det virker jo som om alle andre gjør det om dagen – alle skal være med i noe. Gjerne tøffe konkurranser som marathon, Thoughest, Birken, Ironman osv. Mitt problem er at jeg er født med lungene til Olga på 80 som har røyket 60 om dagen fra hun var 16 år. Hvis jeg så mye som antrenger meg litt kondisjonsmessig er det med 99% sikkerhet at jeg utløser kronisk hoste som vedvarer i flere måneder etterpå. Ja, det høres ut som jeg har KOLS! :/ Noen ganger lurer jeg faktisk på om jeg kommer til å hoste opp en av lungene. Derfor sverger jeg til treningsstudio og styrkerommet. Der kan jeg tilpasse og tilrettelegge, ha lengre pauser om jeg trenger det, og jeg kan også oppnå meget gode resultater uten å komme for høyt opp i puls eller anstrenge lungene for mye. Med andre ord perfekt kombinasjon for en som meg! 😀 Så hvorfor ikke konkurrere i vektløfting da? Det har bare ikke passet meg. Jeg er lang og har nok ikke verdens beste “genpool” mtp å bygge muskler. Det tar tid og vi har alle ulike potensial når det gjelder hvor store muskler vi kan bygge naturlig.

 

Derfor ble fitness et naturlig valg for meg. Jeg får mer motivasjon i treningen, syns treningen blir enda morsommere når jeg vet jeg jobber mot et mål, og konkurransemennesket i meg blir tilfredsstilt. Jeg konkurrerer i hovedsak mot meg selv, men syns også det er gøy å møte andre likesinnede i konkurranse. Det gir masse ny inspirasjon og giv til treningen! 🙂 Jeg får også en real utfordring, da det er et godt stykke utenfor min komfortsone å skulle “showe” i en liten bikini og høye hæler på en scene foran masse mennesker. Å gå catwalk er en ting, men her skal man “by på seg selv” på den rette måten, sexy men likevel elegant. Jeg tror vi alle har godt av en tur utenfor komfortsonen iblant, uansett om det er i en liten bikini på en scene eller på 10 meter´n på Frognerbadet. Vi vokser som mennesker ved å møte utfordringer og ved å mestre dem!

Fitnesskonkurransen om 2 1/2 uke blir min desiderte utfordring i år. Hva blir din?  

 

10628564_315729845272268_7184727803013581391_n

Ja, det blir et stort kroppsfokus under en konkurransediett. Bilder er en av de beste måtene å dokumentere fremgangen på i mine øyne. Jeg vurderer form når jeg driver poseringstrening og syns personlig ikke det er noe som opptar meg mye i hverdagen tross oppkjøring så tett på konkurranse. Da er det viktigere ting som opptar meg, som min flotte familie, middagen som skal på bordet og jobb.

 

10622915_317895268389059_3548016990153493361_n 

Skal man øve på å posere i bikini, ja da må bikinien på også! Ergo blir det mye hud, og det kan man se på alle strender om sommeren uansett. 😉


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>