«

»

mai
11

Karamell cupcakes med rosa vanilje smørkrem

Helgens utskeielser ble denne gangen karamellmuffins med vanilje smørkrem. Helt uten sukker og gluten. Toppingen ble også rosa denne gangen. Gøy med litt variasjon! Her får du oppskriften på mine sunne cupcakes og en sunnere smørkrem.

Line Marions karamellcupcakes:

Ingrendienser til 15 små muffins/cupcakes:

– 3 egg

– 1 dl rapsolje

– 50g algavesirup

– 0,8 dl sukrin

– 1,5 dl lett melk (kan byttes ut med annen melk om du ikke tåler kumelk)

– 8 dråper stevia karamell

– 1 ts vanlijeessens

– 1 ts bakepulver

– 1/2 ts natron

– ca 2,5 dl jyttemel (spe på til du får en tyktflytende røre)

 

Sett ovnen på 180 grader. Bland egg, olje og melk godt sammen med stevia, vaniljeessens, algavesirup og sukrin. Tilsett så bakepulver og natron. Til slutt har du i melet under omrøring litt og litt for å unngå klumper. Spe på til du har en tyktflytende røre. Hell i muffinsformer (jeg brukte små silikonformer fra Jernia) og stek i 15-20 minutter midt i ovnen. Mine var perfekte etter 17 minutter, så følg med! Bruk en tynn trepinne e.l. til å stikke i en cupcake for å se om det sitter noe røre igjen på den. Da må de i så fall stå litt til. Mens muffinsene står i ovnen lager du smørkremen. 🙂

 

Karamellcupcakes med vanilje smørkrem

 

Line Marions sukkerfrie smørkrem:

– 250g usaltet smør (jeg bruker ekte smør, da det klart gir best smak i en ekte smørkrem)

– 8 dråper stevia vanilje

– 0,5 dl sukrin

– 0,5 dl tagatesse

– 3 ss jyttemel

– 2,5 dl melk

– rød konditorfarge (kan sløyfes om du ikke vil ha rosa smørkrem/topping)

 

Ha smøret i en kjøkkenmaskin sammen med stevia, sukrin og tagatesse (søtningen). Hemmeligheten er å piske lenge! Du skal få en hvit og luftig krem. Jeg lar maksinen jobbe på middels hastighet i ca. 20 minutter. I mellomtiden lager jeg melk/mel blandingen. Ha melk og melet i en kjele varm opp til kokepunktet og rør til den blir en tykk grøt. La den avkjøle mens smørkremen piskes hvit. Når den er ferdig pisket bør melblandingen være avkjølt nok (viktig at smøret ikke smelter!). Bland godt og tilsett rød konditorfarge til du får ønsket farge. Settes i kjøleskap i 15 minutter mens cupcakes avkjøles. Deretter tar du smørkremen i en plastpose med ønsket “munnstykke”. Jeg har kjøpt et cupcake dekor sett på Coop Obs for å kunne få ulike mønstre på smørkremen (kostet 149,-). Så er det bare å slå seg løs! 😉 🙂

 

Bon appetit! 🙂


Ingen kommentar(er) foreløpig

1 ping

  1. Festglade mai-dager | Line Marions treningsblogg! sier:

    […] « Karamell cupcakes med rosa vanilje smørkrem […]

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>