«

»

jul
12

Kitesurfing – noe for alle?

Allerede i 2002 fikk jeg øynene opp for den fantastiske idretten som kitesurfing er. Elsker du å være ute i naturen, på sjøen, benytte naturkreftene, ha det gøy, litt “action” og samtidig trene, er kiting perfekt for deg! Det passer faktisk for kvinner, så vel som menn, yngre så vel som eldre – bare man får litt introduksjon først!

Ukens treningstips er et tips om alternativ trening som jeg har skrevet om tidligere, nemlig kitesurfing. Jeg simpelten elsker det! 😀 I 2002 da jeg begynte å snuse på sporten var det så og si ingen jenter som drev med det og generelt var det få som visste om denne flotte treningsformen. Jeg ble bitt av basillen og viet det meste av fritiden til det…og å vente på vinden. 😉 Etterhvert tok jeg utdannelse som kitesurfinginstruktør og kjørte mye kurs både vinter på snø og sommer på vann. Klarte også å engasjere flere jenter til å forsøke seg, og det var veldig gledelig! 🙂 Nå anbefaler jeg alle å prøve seg – kanskje du finner ut at du har en ny favoritt aktivitet?

 

Kitesurfing er den BESTE sommertreningen!

 

Ukens treningstips viser en liten videosnutt fra helgen – kameraet ble selvsagt ikke med dagen etter da forholdene var enda bedre og det ble satt noen hopp. Med våtsko, teiping og gelkopper i skoene går det faktisk bra med plantar fascitten – det blir i hvert fall ikke verre, heldigvis! 🙂 Bruker man knærne godt til å ta imot bølgene får man også mindre belastning for føttene. Kiting er super trening for hele kroppen: etter to dager med 4 timers aktiv kiting totalt er jeg støl i skuldre, mage, ankler/legger, lår. Mange kjenner det også godt i ryggen, armer og også rumpe de første gangene på vannet. Så her får du alt i ett mer eller mindre! I tillegg til å ha det gøy og ikke merke at man trener! Kan det bli bedre? 😀

 

Her finner du informasjon om kurs dersom du er interessert, hvis ikke kan du jo også kontakte meg – oppfordrer særlig flere jenter å prøve:

Kitekurs.no

Oslokiteskole.no

 

 


4 kommentarer

Ingen ping enda

 1. Nina Werner Jensen sier:

  Jeg har tatt et helgekurs i kitesurfing i regi av Oslo Kiteskole i juni. Ble hekta! Kom ikke helt opp på brett, men har kjempelyst til å få det til. Føler meg ikke trygg nok til å bare dra ut alene. I tillegg har jeg ikke utstyr enda. Her i Fredrikstad er det jo Ørekroken på Hvaler som gjelder.
  Holder du kurs per i dag?

 2. Nina Werner Jensen sier:

  Hvor er du utdannet fra da? Og hvor pleier du å kite?
  Var på Ørekroken i går for å titte og det krydde av kitere og windsurfere 🙂 Ble helt sugen!

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Hei Nina!

   Moro at du har blitt hekta du også! 🙂 Det er utrolig morsom form for aktivitet og en herlig følelse å være i ett med elementene! 😀

   Har holdt kurs tidligere og er utdannet via IKO (International Kiteboarding Organization) – første kurset de holdt i Norge faktisk helt tilbake i 2005. 🙂 Pr. idag kjører jeg ikke kurs, men kunne gjerne tenke meg å bli kjent med flere jenter som kiter, slik at man kan møtes på stranden og kite og ha det sosialt i tillegg. Jeg er jo småbarnsmamma nå også og da blir det ofte til at jeg må ha med meg lillegutt (9 mnd). Er man flere i samme situasjon så kan man jo bytte på å sitte på land, hjelpe hverandre og lære av hverandre. 🙂 Jo flere, jo bedre!

   Holder til på Framnes i Moss/Jeløya eller Larkollen hvis jeg er utpå. I Larkollen vet jeg om et utrolig bra sted for nybegynnere hvor jeg selv lærte meg å kite. Langgrunt og fint! 🙂 Du kan jo kontakte meg via e-posten linemarion (a) gympartner.no om du har lyst til å være med en dag. 🙂 Ellers kan jeg selvsagt også gi deg en privattime eller to dersom du ønsker å investere litt mer og komme ordentlig i gang!

   Lykke til så lenge!

 3. Nina Werner Jensen sier:

  Høres supert ut! Sender deg mail i morgen 🙂 Hadde vært gøy å treffes 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>