«

»

nov
23

Kronisk Borreliose?

I forbindelse med at Lars Monsen og andre personer har gått ut i media både via NRK, TV2 og aviser om deres møte med Borrelia viruset og Lyme Borreliose, tenkte jeg at det var verdt et forsøk å ta disse prøvene selv også. I dag fikk jeg prøvesvarene i posten!

 

 

 

Flere personer, inkludert friskusen Lars Monsen, har den senere tid slått et slag for utredning og behandling av Borrelia via Norsk Borreliose Senter i Oslo. Og TAKK for det! På den måten fikk jeg også øynene opp for at mange av mine symptomer og plager jeg har slitt med de siste 3 årene faktisk samsvarer med symptomene for Borrelia. Nylig fikk jeg jo avkreftet diagnosen Plantar Fascitt på Ultralyd undersøkelse. Det var fettputene som var skadet. Men det er en nyere og annen smerte enn ledd og muskelsmertene som ellers har herjet vilt i kroppen siden høsten 2009.

 

For knappe 2 uker siden dro jeg til Oslo for å ta full screening av blodprøver som så skulle sendes til Tyskland for undersøkelse. I dag fant jeg svarene i postkassen! Og hold dere fast… Jeg hadde positive utslag på flere av testene! Det ser ut til at jeg kan ha en kronisk borreliose infeksjon i kroppen! 🙁 Kjedelig selvfølgelig, men på en annen side er jeg veldig lettet over å endelig ha funnet noe konkret som kan gi svar på smertene i kroppen og – best av alt – kan behandles på en relativt enkel måte! Så nå venter jeg bare på å få full gjennomgang med lege og sette i gang med behandling! 🙂

 

Så går du med vedvarende/kroniske smerter i kroppen blant annet og ingen finner ut av hva det er, så kan det være verdt pengene og bryet å ta disse blodprøvene. De koster jo noen kroner, men det er det helt klart verdt om man blir bra! 😀

 

flått


7 kommentarer

Ingen ping enda

 1. Lina sier:

  Så kjedelig å høre Line Marion! Men samtidig veldig deilig at du endelig har funnet ut av smertene!

  Håper behandlingen fungerer fint, og at du blir frisk fort! 🙂

  Ha en fin helg! Stor klem

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Tusen takk Lina! 🙂 Det er deilig å endelig vite hva det er! Ser ut til at jeg kanskje må utsette behandlingen pga ammingen, men da vet jeg at jeg kan sette i gang på nyåret en gang! 🙂 Ha en fin uke! Klemmer

 2. richard fritzen sier:

  Hei

  Hvordan har behandlingen gått?

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Hei!

   Det gjenstår å se – har enda ikke begynt og jeg må nok vente noen måneder til pga amming. Men er veldig spent på om det har en god effekt.

 3. Rolann Säfhem sier:

  Er ikke overrasket over dette. Det er nok flere som kunne ha godt av å ta slike tester.

  Det hører med til historien at det er mye flått i deler av området hvor du pleide å løpe med bikkja, så det er ikke usannsynlig at det er borrelia.

  Krysser fingrene for deg, at du finner ut av dette.

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Hei!

   Jeg ble ganske overrasket faktisk, da jeg knapt visste om symptomene til Borrelia før jeg leste om Lars Monsen i Dagbladet. Man må være sin egen lege for å si det sånn. Og jeg er helt enig – mange flere som går med plager som burde tatt slike prøver. Men det bør jo inn i norsk helsevesen. Prøvene koster jo nesten 7000! Mange som ikke har råd til det. Har gått mye turer med hunden i skogsområder i Østfold – kan ikke huske å ha blitt bitt, men nå var prøvene positive, så da har jeg nok fått et flåttbitt uten å merke det. Så da gjenstår det bare å starte på behandling neste år.

 4. Maria sier:

  Hei. Jeg sliter også med diffuse smerter i kroppen uten å finne ut hvorfor. Legen min nevnte dog flått ganske tidlig og tok en blod prøve for dette som var negativ. Hva er forskjellen fra det du snakker om her?
  Smertene mine begynte i leggene særlig ved bevegelse, og har siden spredt seg til lår og rygg. Kan også få plutselig intense skarpe smerter i ledd, særlig fingre. Høres dette noe likt ut til dine plager?
  Setter stor pris på tilbakemelding.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>