«

»

aug
04

Lag din egen saft uten tilsatt sukker!

Noe søtt og leskende kan være utrolig godt i varmen. Dessverre er de aller fleste saft-typene på markedet enten fulle av sukker eller kunstig søtning! Da er det mye bedre å lage sin egen saft, slik jeg har gjort med kirsebær fra hagen.

Line Marions Kirsebærsaft:

ca. 2 liter hele kirsebær uten stilk (med stein)

vann

1 stor kjele som rommer minst 2,5 liter

 

Slik gjør du:

Skyll bærene i et dørslag. Ha de i kjelen. Hell vann over bærene slik at de dekkes helt med vann. Sett kjelen til koking på høy varme. Sett varmen ned til middels når vannet koker. La bærene småkoke i noen få minutter til vannet er helt rødt. Ta kjelen av platen og sil av vannet. Om du ønsker en mer fyldig saft kan du nå mose bærene med egnet redskap (potetmoser e.l.) slik at all saften kommer ut. Sil av og bland med kokevannet. Sett saften til avkjøing og nyt en varm sommerdag! 🙂

 

Kan også gjøres med andre bær eller frukt som f.eks epler, moreller, rips og solbær.

 

 

CIMG3284


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>