«

»

okt
25

Laks med pasta og rotmos

Å koke pasta og steke laksefilet kan de fleste, men hva med å variere tilbehøret og lage en fantastisk god rotgrønnsaksmos til? Her får du oppskriften!

Line Marions rotmos:

1 kålrot

1 sellerirot

Melk (selv bruker jeg ekstra lett)

3 ss plantemargarin

Salt og pepper

 

Gjør slik:

Skjær skallet av kålrot og sellerirot – de har et ganske tykt skall så kniv er best kontra potetskreller e.l. Kutt deretter rotgrønnsakene opp i terninger. Kok dem i litt vann i en kjele – prøv å ha så lite vann som mulig. Noe av vannet kan brukes til å mose grønnsakene i etterkant og da får du med mye av næringsstoffene som er skilt ut i vannet under kokingen. Kok terningene møre, ca. 15 minutter. Stikk en pinne i for å kjenne på konsistensen. Hell så av vannet i en beholder så du kan bruke litt av det under mosingen. Bruk en stavmikser e.l. for å mose rotgrønnsakene. Tilsett 3 ss plantemargarin og en “slump” med kokevannet og en “slump” med melk. Kjør stavmikseren til rotgrønnsakene er most og de får en fin, jevn og litt fast konsistens. Tilsett evt mer væske for å få finere konsistens. Mengde væske avhenger av størrelse på rotgrønnsakene, så her må man blande i litt og litt. Tilsett til slutt litt salt og pepper – gir en god smak på mosen!

 

Da burde også laks og pasta være ferdig, og det er bare å nyte et deilig måltid! 🙂 Husk at mosen kan brukes som tilbehør til mange forskjellige retter!

 

 

CIMG3485


2 kommentarer

Ingen ping enda

  1. Kristine Mowmow : Prosjekt Bodyfitness 2012 sier:

    Å mose kokte grønnsaker med bare cottage cheese er også fantastisk godt! Bruker ofte brokkoli med CC, salt, pepper og hvitløk. Kjempegodt til alt av kjøtt og fisk:)

    1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

      Et flott tips for de som liker cottage cheese! 🙂 Personlig sliter jeg veldig med cottage cheese, så det spiser jeg uhyre sjelden. Takler bare ikke smaken, da må jeg ha bær eller lignende til. Men er jo veldig bra for de som liker det! 😀 Kan jo hende selve cc smaken blir litt borte også når man blander i mye grønnsaker og annet godt?

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>