«

»

des
07

Line Marions glutenfrie lasagne

Lasagne er en av mine livretter. Mange styrer unna lasagne på grunn av fete ostesauser og pasta med gluten i; – men det er det slutt på nå! Her er min sunne og gode glutenfrie lasagne!

Line Marions glutenfrie lasagne (4 personer):

500gr karbonadedeig

1 stor squash

10 stk store champignon

200gr glutenfri penne (evt annen glutenfri pasta)

Ost til topping (selv bruker jeg lettost 16%)

2 bokser hakkede tomater

1 dl vann

Olje til steking og smøring av form

1 ss oregano

salt og pepper

 

Gjør slik:

Smør en ildfast form, ca 20×30 cm. Rens sopp og del den i mindre biter. Stekes til mesteparten av væsken i soppen har fordampet. Ha soppen over i formen. Skjær deretter opp squash i skiver og deretter del hver skive opp i 4. Stekes på samme måte som soppen. Hell over i formen så du får et lag med squah over laget med sopp. Stek karbonadedeigen til den er gjennomstekt og ha i de hakkede tomatene. Krydre med oregano og litt salt og pepper. Ha halvparten av pastaen over squashen og følg på med ett lag med kjøtt og tomatsaus. Gjenta så du får to lag med pasta og kjøtt med tomatsaus. Hell vannet over i formen slik at all pasta er dekket med væske. Topp med ønsket mengde ost, gjerne revet. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. De siste 10 minuttene kan varmen skrus opp til 220, evt sette på grill for å få gratinert osten skikkelig.

 

Nytes bar eller med en frisk salat! Mmmm! 🙂

 

 

CIMG3678


2 kommentarer

Ingen ping enda

  1. Guro sier:

    Takk for oppskriften, Line! Lagde dette nettopp, og alle syntes det var supergodt! 🙂

    1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

      Det var koselig å høre! 😀 Håper alt er bra med deg! 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>