«

»

nov
02

Livsstilscoach…hva er det?

Ordet “livsstilscoach” begynner å bli tatt mer og mer i bruk av arbeidstakere innen treningsbransjen, da særlig blant personlige trenere. Selv har jeg kalt meg selv en livsstilscoach i flere år allerede – ja helt fra jeg startet som personlig trener. Men hva skal til for å kalle seg dette – og hva ligger i begrepet?

 

 

 

 

Noen fikk kanskje med seg et innslag på “Ettermiddagen” på TV2 med Lene Alexandra her om dagen? Det handlet vel stort sett om veien hennes fra “dum bimbo” til det hun nå kaller seg, nemlig livsstilscoach med eget “livsstilsimperium” LA Lifestyle. En livsstilscoach skal legge til rette for livsstilsendringer, hjelpe kunden å frigi sitt potensiale, motivere osv. Man tar for seg hele mennesket, ikke bare den fysiske formen. Det er mange aspekter som kommer inn under tittelen i mine øyne.

 

Hvem som helst kan egentlig kalle seg en livsstilscoach. Det kreves ingen formell utdannelse, akkurat som med personlig trener tittelen. Jeg mener nå da at man bør ha en utdannelse i det man jobber med. Og har du ikke det, så bør du ha MANGE års erfaring før man slenger rundt seg med “fine” titler. Kanskje er det bare jeg som er gammeldags?

 

Personlig fullførte jeg både bachelor i psykologi på Universitetet, samt Mastergrad innen coaching, ledelse og organisasjonspsykologi fra BI OG personlig trener utdannelse fra NIH, FØR jeg våget å kalle meg noe i nærheten av livsstilscoach. Praksis innen psykiatrien har også vært gull verdt i mitt videre arbeid med mennesker. Akkurat som en lege ikke kan ta i bruk tittelen før alle formelle papirer er på plass, syns jeg heller ikke folk som skal arbeide med hele mennesket, både mentalt og fysisk, skal lure potensielle kunder til å tro at man har bredere kompetanse enn det man faktisk har. Å jobbe mentalt med mennesker skal man IKKE ta lett på!

 

Hva syns du? 🙂

 

 

Trening-Energi-Overskudd-Fitness


2 kommentarer

Ingen ping enda

  1. Stine Sanden sier:

    Dette var slettes ikke dumt! Jeg har aldri hørt om ordet livsstilscoach før, men jeg studerer Folkehelse med vekt på fysisk aktivitet som er en bachelor ved Høgskolen i Hedmark. Til våren skal jeg ta et kurs som kalles Kosthold og Trening ved NIH og man blir da utdannet kostholdsveileder, men det er på samme måte som en livsstilscoach ikke noe fast tittel. Kosthold og fysisk aktivitet blir bare mer og mer aktuelt og jeg både tror og håper at det kommer flere slike jobber etterhvert! 🙂

    1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

      Det gjør det nok! 🙂 Livsstilsendringer er jo bare mer og mer aktuelt, også for stadig yngre personer også.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>