«

»

mai
10

Middelhavs-pasta

Middelhavets kjøkken har mye godt å by på. Med en liten vri kan en enkel pastarett bli mer fiberrik og et sunnere alternativ enn det du får hos en restaurant – men det smaker minst like godt! Her er ukens oppskrift!

 

Middelshavs-pasta ala Line Marion (2 porsjoner):

Fullkornsspaghetti (velg ønsket mengde selv)

6 skiver spekeskinke (skjær evt vekk fettranden)

6 mellomstore champignon

2 store never pinjekjerner

150g fersk spinat

2 ss grønn pesto

Olje til steking

 

 

Gjør slik:

Kok opp vann i en kjele og ha fullkornsspaghettien i. Kok i ca. 10 minutter (følg anvisning på pakken). Varm pannen til middels varme med litt olje i. Legg i spinaten og vend den med jevne mellomrom slik at den ikke blir brent. Når spinaten har halvert seg i mengde, har du champignonen i delt i biter. Det enkleste er å rive soppen i biter med hendene. Husk at sopp ikke skal vaskes, men kun børste bort evt jord o.l. La det steke til en del av væsken i sopp og spinat har fordampet. Tilsett pinjekjernene og strimlet spekeskine. Stek i et par minutter slik at soppen og pinjekjernene har en gyllen brunfarge. Hell pastaen i et dørslag og la vannet renne av. Ha pastaen tilbake i kjelen og tilsett pestoen. Rør rundt, slik at pestoen blir godt fordelt. Server og nyt!

 

God middag! 🙂

 

Middelhavs-pasta ala Line Marion


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>