Min trening og kosthold

Trening
Etter flere år med med 5 splitt gikk jeg over til å trene styrketrening 4 dager i uken en lang stund for å frigjøre mer tid til jobb, familie og andre fritidssysler. Selv under lengre sykdomsperioder hvor jeg har vært plaget av muligens plantar fascitt eller da jeg gikk til behandling for en godartet svulst i hodet, har jeg klart å fortsette treningen, dog tilpasset energinivå og generell almenntilstand. For meg er trening medisin og en naturlig del av livet! Under svangerskapet trente jeg ca. 4-6 dager i uken helt fram til 2 uker før termin, hvor jeg tok en velfortjent hvil. Tok opp igjen treningen 1 uke etter fødsel og trener nå på nytt 5 styrkedager i uken for å få bygget opp kroppen min slik jeg ønsker igjen. Nå er jeg imidlertid gravid med mitt 2. barn på kort tid (kun 8. måneder etter fødselen) og forsøker å opprettholde treningen så godt som mulig, slik jeg gjorde under mitt første svangerskap. Blir spennende å se hvordan kroppen er og responderer etter to så tette graviditeter!

De siste 2 årene har jeg opplevd kroniske ledd- og muskelsmerter ulike steder i kroppen og har i løpet av denne perioden vært på søken etter en diagnose og eventuell behandling. Foreløpig viser det seg at trening er eneste behandling som har en viss effekt, da i form av både styrke, kondisjon og bevegelsestrening. Jeg har foreløpig fått diagnosen «kronisk smerte syndrom», muligens fribromyalgi. Uansett viser det seg at trening gjør godt for kroppen – noe jeg alltid har ment og arbeidet etter! Så trening vil jeg fortsette med selv om jeg i perioder har store smerter. Da gjelder det bare å tilpasse det etter dagsformen.

Jeg foretrekker i utgangspunktet tung trening med få repetisjoner og å kjøre til utmattelse, men pga mine plager er treningen nå endret noe. Varierer treningen regelmessig og kjører en god blanding av baseøvelser, pilatesøvelser og bevegelsestrening/tøyning. Liker best å trene med en treningspartner, men klarer også fint å få trent på egenhånd også! Og til tider blir lillegutt med som selskap på treningsrommet på loftet. Er også glad i vannsport som wakeboard og kitesurfing. Generelt å kombinere trening med friluft og natur elsker jeg! Kondisjonsmessig forsøker jeg å sykle noe, men det er ingen favoritt, mest sannsynlig fordi jeg har slitt med lungeproblemer siden jeg var liten. Likevel er det viktig å få inn litt av det også – kroppen trenger det!

Kosthold
Jeg har nesten alltid hatt høy forbrenning, og jeg spiser ofte, regelmessig, relativt sunt og mye! Faktisk spiser jeg mer enn mannen min! Jeg teller IKKE kalorier, men spiser når jeg er sulten og gir meg når jeg er mett. Bruker også god tid på måltidene slik at jeg er følsom ovenfor kroppens signaler og metthetsfølelse.

Jeg er INGEN fanatiker, så hvis du vil lese en blogg som kun handler om gram, kalorier og superfoods har du kommet feil! Med noen år med spiseforstyrrelse i bagasjen er jeg veldig opptatt av å fremme et avslappet og balansert forhold til mat, trening og kosthold.

Det går selvsagt mye i egg, fisk, kjøtt, kylling, karbonadedeig, pasta, poteter, kesam, hjemmelaget pizza og lasagne, og proteinbars. Jeg kan spise pizza midt i uken, lager meg smoothie til frokost og spiser frukt, yoghurt og annen normal mat! MEN jeg gjør små grep for at maten skal være sunnere. Lager pizza av fullkorns speltmel, bruker sunne oljer, magre produkter osv. Helgen er derimot hellig! Lørdager og søndager spiser jeg akkurat det jeg vil om det så er en skolebolle eller et kakestykke eller to! Det er viktig å kose seg, og da koser jeg meg med ting som jeg liker og har lyst på. En belønning er viktig iblant! Passer alltid på å få i meg næringsrik mat og nok proteiner, karbohydrater og fett. Da jeg har vært på diett blir det selvfølgelig litt mer begrenset, men forsøker å varierer maten også her, ellers blir det fort kjedelig.


Kosttilskudd
Bruker proteintilskudd, kreatin i perioder tidligere, omega 3 og litt multivitaminer/mineraler. Dette fungerer veldig bra for meg og jeg forsøker å få i meg det meste av dagens inntak fra vanlig mat.

Mål
For meg er det veldig viktig å ha et mål med treningen. På den måten klarer jeg å få gjennomført treningen slik jeg skal. Min målsetning er hele tiden å være i god form og forhåpentligvis forbedre både styrke og kondisjon, samt å få en så smertefri hverdag som overhodet mulig. Etter mitt 2. og mest sannsynlig siste svangerskap ønsker jeg sakte men sikkert å komme tilbake dit jeg var før graviditeten. I tillegg er det et kjempeviktig og overordnet mål for meg å motivere og engasjere andre til å trene og leve et sunt og aktivt liv!

 

 


45 kommentarer

Ingen ping enda

 1. Karin sier:

  Hei, jeg er en 25 år gammel jente, som har ett spørsmål.

  Antagelig innehar jeg verdensrekorden i femininitet… Jeg løper 2 mil i uka og spinner en time, samt tung styrketrening en time. Dvs 4 økter, og uansett blir jeg ikke mer atletisk. Er klar over at det blir litt mye kardiovaskulært i perioder, men prøver da å bytte ut en mil på mølla eller i skogen med tung styrketrening. Har gjort det i de siste 3 mnd i allefall. Men: Uansett hva jeg gjør er jeg like forbannet myk og kurvete uten så mye som en muskel på hverken lår eller armer. Ikke blir ryggen noe mer muskuløs heller.. Jeg vil gjerne ha fast rumpe og lår som ser bra ut i bikini og overarmer med muskler, ikke 1 cm underhudsfett..

  Spørsmålet blir da egentlig, må jeg begynne med proteintilskudd? Liker ikke helt tanken, kan jeg da ta sånn som menn gjør? Spiser fisk, kylling og annet kjøtt i normale mengder og ikke så mye carbs. Men en del alkohol i helgene da…

  Er det mulig å bli atletisk og samtidig ikke gå helt opp i det?

  Takk for en jordnær og inspirerende side.
  Hilsen legen.

 2. linemarion sier:

  @Karin
  Hei Karin!

  Takk for ditt spm. Det er vanskelig å gi deg et godt svar uten å vite litt mer om deg, men antakelig er det en kombimasjon av hvordan du trener, intensitet og kost/alkohol vaner. Dersom du ønsker hjelp til dette, kan jeg gjøre det via http://www.gympartner.no.

  For det er mulig å få strammere kropp uten å trene styrke 4-5 ganger i uken. Det kan jeg hjelpe deg med! 🙂

 3. Marianne sier:

  Hei!
  Satt og googlet litt om trening og kosthold og såg bloggen din – synes du har en interessant blogg:)
  Har ett spørsmål: hvordan blir en kvitt magefett ved hjelp av trening?

  Selv har jeg et spesielt kosthold pga matintoleranse; jeg spiser ikke noen som helst brødmat (inkl. knekkebrød, frokostblanding osv.), heller ikke egg, melkeprodukt, pasta,poteter eller ris. Spiser kun rene produkt – rent kjøtt med stekte eller kokte grønnsaker. Snop blir det lite av da jeg ikke tåler det heller, da lager jeg heller en smoothie.Alkohol begrenser jeg til kanskje en lørdag i mnd.

  Jeg trener 3 ganger i uken, to av treningene er timer med styrke med stang/intervalltrening, og den siste er såkalt «høy puls». Kondisjonstrening blir det lite av da jeg har dårlige knær, men jeg lurer på om det er det som er nøkkelen til å bli kvitt magefettet?
  Vil ikke si jeg er overvektig, men det jeg har av fett virker for å være rundt magen:/

  Noen tips?
  Takker for en interessant side:)
  Mvh Marianne

 4. linemarion sier:

  @Marianne
  Hei og tusen takk for det Marianne! 🙂

  Når det gjelder å bli kvitt magefett eller fett rundt midjen er det flere faktorer som spiller inn. Dette har jeg faktisk blogget om for ikke så lenge siden: http://www.linemarion.no/magetrim.

  Det gjelder å gjøre de rette tingene både med tanke på matinntak, treningsmengde og aktivitetsvalg. Om du ønsker kan jeg hjelpe deg med å sette opp et mer passende treningsopplegg til deg som jeg mener vil få mer fart på magefettet en din nåværende trening. Sjekk ut http://www.gympartner.no og se om det kan være noe for deg!

  Du er hjertelig velkommen som medlem! 🙂

 5. linemarion sier:

  @Christer
  Haha..ufattelig bra sagt Christer! Go muscles! 😉

 6. haukhe sier:

  Må si jeg er imponert over pågangsmotet og ikke minst driven!
  STÅ PÅ!

  Hvor lange økter med styrketrening har du? Leser så mye rart på nett, og noen sier at man ikke skal trene FOR lenge av gangen og noen mener da kanskje litt i motsatt retning. Men selvfølgelig, det går jo sikkert mye på effektiviteten og kvaliteten på treningen.

  – Hege 🙂

 7. linemarion sier:

  @haukhe
  Hei Hege!

  Tusen takk for det! Er vel bare født sånn- liker å ha mye på gang og mange baller i luften! 😉 Ambisiøs og viljesterk til tusen! 😀

  Når jeg trener styrke blir det stort sett en times tid, noe lenger om jeg har kondisjonstrening også f.eks på deff. Ca. 10 min oppvarming og deretter 40-50 min med styrke og så 5-10 min med nedvarming og/eller tøying. Vitkig å ikke ha for lange økter; korte men effektive er best. 🙂

  God trening! 🙂

 8. Iselin sier:

  Hei!

  Du ser så utrolig bra ut og til hver tid i sesongen! 🙂 Er veldig inspirerende å både se bilder og lese det du skriver.

  Jeg trener selv og driver å drømmer om å stille en vakker dag. Men per i dag har jeg alt for lite å vise frem av muskler i forhold til resten av dem som stiller på scenen (er ikke i nærheten av bodybuilding-klassen for damer. Er bodyfitness som må bli min klasse.) Tanken om større muskler og tanken om lavere fett% krasjer litt nå. Så driver å kjører litt usunne prosjekter nå.

  Jeg lurer litt på, hva er det laveste inntaket du har hatt på deff? Hvor lenge varte den lengste deffen din? Har lest det et sted, men husker ikke; hvor høy er du egentlig? Hva er det meste/minste du har veid?

  Ååå, nå gleder jeg meg til pumping senere i dag! 🙂

  Ha en flott helg!

 9. linemarion sier:

  @Iselin
  Hei Iselin!

  Det var koselig å høre! 🙂 Jeg er vel en tilhenger av: «Skal du være godt trent så får du prøve å være i god form også!» 😉 Er noen fitnessjenter som går opp veldig mye i vekt off-season og det ser jeg ikke noe poeng i, selv om man har mer overskudd til treningen selvfølgelig.

  Jeg har nettopp søkt om å starte opp et eget team hvor vi nå er 6 stk som jeg følger opp mot konkurranse. Kanskje dette kunne vært noe for deg? Send meg gjerne en mail til linemarion [a] gympartner.no. 🙂

  Jeg er en lang stilk på 176 cm ca. og går på diett ca. 9 uker for å komme i skikkelig bra form! Før fotoshooten til Body hadde jeg vært på diett i kun 5 uker.

  Men send meg en mail, så tar vi det derfra! 🙂

  Ønsker deg en super helg! 🙂

 10. r3ality sier:

  Heisann..

  Jeg har ett lite, eller for meg ganske så stort problem..
  Etter at jeg begynte å trene ganske hard styrke 3 ganger i uka, og spinning 2 dager men så klarer jeg ikke å gå ned i vekt… vekta står bom stille.. målene mine endrer seg heller ikke noe.. hva gjør jeg nå.. ?! har fulgt grete roede dietten og tatt av 11kg, og skulle jo gjerne vært nede de 10siste også.. men ingenting skjer.. ?!
  noen råd.

  R3ality

 11. Elisabeth sier:

  Hei.

  Takk for en kjempe god og inspirerende blogg!!

  Jeg ønsker, håper og satser på å stå på scenen i løpet av året, det er hvertfall målet. Har vel akkurat bestemt meg, tenkt lenge, og omsider tatt en avgjørelse. Har en fett % på ca 16-17. Lurer på hvor mye jeg må ned i før en event konkurranse. Jeg satser på å stille i fitness. Lurer også på hvor mye penger man må regne med å legge i dette, for det koster vel litt med draker og greier ;)?

  Ha en super dag («,)

 12. linemarion sier:

  @r3ality
  Hei!

  Ofte når man slike platåer underveis i en vektnedgang eller oppgang. Kroppen stritter imot og trenger ofte et reelt sjokk for å løsne og komme videre, enten i form av endring i kost eller trening. For noen hjelper det med en skikkelig spisedag, for andre hjelper det å variere inntak eller trening. Dette er veldig individuelt.

  Om du ønsker tettere oppfølgning og hjelp til å komme et skritt videre kan du jo sjekke ut http://www.gympartner.no. 🙂

  Lykke til! 🙂

 13. linemarion sier:

  @Elisabeth
  Hei Elisabeth!

  Tusen takk og så gøy at du vurderer å stille selv! 🙂

  Det er umulig for meg å si noe nøyaktig om hvor mye du må ned kun ved å vite fettprosenten din. Det kommer an på form, høyde, vekt osv. Som jeg skrev til Iselin over så har jeg nettopp startet opp et eget team hvor vi nå er 6 stk som jeg følger opp mot konkurranse. Kanskje dette kunne vært noe for deg? Send meg gjerne en mail til linemarion [a] gympartner.no. Hvor trener du og har du evt en klubb du skal stille for?

  Drakter er ofte kostbart, men man kan slippe rimeligere unna om man kjøper brukt eller stiller i Athletic Fitness kontra BF.

  Men send meg en mail, så tar vi det derfra! 🙂

 14. *I* sier:

  Hei

  Jeg ønsker å stille i fitness om en stund, er 167 høy, veier nå ca 53kg, fett% på ca19 og muskelmasse rundt 42kg.
  Ca hvor mye må jeg regne på å legge på meg i muskler og evt. gå ned i fett% tror du?

  Jeg orker ikke å spise så mye i perioder, er vel mulig å stille allikevel hvis jeg inntar mengden jeg skal i flytende form? altså gainomax, proteinpluss ol.?
  (Selv om jeg kjønner at dette ikke er noen annbefalning!!)

  Jeg spiser alltid sunt alle hverdager og er ganske disiplinert, spiser det jeg vil på helgen, men når jeg ser alt jeg må spise gir jeg liksom opp fordi…jeg er ikke glad i å spise…ikke som anoreksia ellernoe, bare vil ikke spise..orker ikke..
  og da anbefalte noen meg å ta det i flytende, istedet for at jeg ikke får imeg det jeg skal..(dette er liksom litt deprisjons greier tror jeg..)

  hva mener du?

 15. linemarion sier:

  @*I*
  Hei!

  Send meg en mail som nevnt til Iselin og Elisabeth over dersom du er interessert i være med i teamet. Da sender jeg deg mer informasjon så tar vi det derfra. 🙂

  Men når det gjelder inntak er det helt klart bedre å få i deg noe flytende enn å ikke få i deg noe i det hele tatt. Men du bør også spise fast føde og du vil bygge opp kroppen mye bedre med skikkelig mat. 🙂 Skal du på en skikkelig konkurransediett må du være innstilt på å spise ordentlig mat flere ganger om dagen!

  Ha en super kveld! 🙂

 16. Marie sier:

  Hei! Jeg er en jente på 20 (160 høy, 65kg) som aldri har trent i hele mitt liv, før nå! Jeg har alltid vært en storspiser på usunn mat og godteri i ukedagene, men for en måned siden bestemte jeg meg for å kjerpe meg å gjøre noe med kroppen jeg alltid har vært ufornøyd med.
  Har i 3-4 uker startet dagen med litt grapefrukt, litt avokado og et rugsprø knekkebrød. Lunsj har jeg spist forskjellige typer «rett i koppen» suppe, par rugsprø knekkebrød før middag eller til kveldsmat, og til middag har jeg spist grønnsaker og kjøtt/fisk. Jeg trener 3 ganger i uken 20-30 min. Og da jogger jeg så mye jeg orker og går innimellom. Jeg vil gå ned i vekt og bli slank, men problemet mitt er at målebåndet har ikke minsket en eneste millimeter og vekta står fortsatt på det samme! Hva gjør jeg galt??? Er helt fiksert på hvor mye kalorier og karbohydrater jeg spiser om dagen så det er ikke det som er problemet hvertfall :/

 17. linemarion sier:

  @Marie
  Hei Marie!

  Takk for henvendelsen din! 🙂

  Min aller første oppfatning er at du spiser ALTFOR LITE!!! Spiser man for lite er det heller ikke bra og kroppen jobber rett og slett imot deg! Den tviholder på alt den har og du mister heller muskelmasse på sikt som gjør deg mindre stram og «bløtere» enn det du er i dag.

  Du bør spise mer, spesielt protein og trene styrketrening! Da får du virkelig formet kroppen din og strammet den opp! Kondisjonstrening er selvfølgelig også viktig, men tror dette også med fordel kan gjøres etter et bedre oppsett som gjør at du får mer igjen for treningen din!

  Om du ønsker at jeg skal hjelpe deg, kan du sjekke ut: http://www.gympartner.no, så setter jeg opp kostplan og treningsplan utifra din vekt, høyde, målsetning, treningsmuligheter osv! 🙂

  Lykke til! 🙂

 18. Solveig sier:

  Hei hei! Jeg har noen spørsmål som jeg har lurt på lenge .
  Jeg har trent styrke fast i ca. 5 måneder. Etter 2 måneder ble jeg kontaktet av et modellbyrå som sa de var intressert. Har snakket en del
  med dem, men de sier at jeg har frist til å sende inn bilder til i begynnelsen av juni. Føler ikke at jeg er helt klar enda, men det skal nok gå bra. Jeg har lyst til å bygge muskler, men siden jeg skal ta bilder snart så er jeg redd for å legge på meg fett(Vil gjerne miste litt fett).
  Har nesten godt over til lav-karb diett, siden det er så mange så sier at dette skal være så bra på deff, men jeg har konstant lyst på søtt..
  Jeg elsker spisedagen min foresten, den gir jeg aldri slipp på=)
  Har du noen gode råd til hva jeg skal gjøre?

 19. Silje sier:

  @linemarion

  Wow, det er nesten sånn jeg har trent også… Tar 10-15 minutter til oppvarming, ca. 30-40 minutter styrketrening og tøyer godt ut. Men hittil har det heller blitt en gang i måneden enn fire ganger i uka… Du har inspirert meg til å gå på trening, jeg skal gjøre det i dag! 😀 Synes det er utrolig om du ser ut som du gjør med såpass lite trening, men antar at du tar skikkelig i hver gang og er flink med kosten. (Håper du ikke boler…) Du har en veldig fin blogg, jeg skal følge deg videre. 🙂
  Jeg ser hver gang på trening at jeg er en av de få «vanlige» jentene der som har fokus på skuldre, armer, nakke og rygg. De fleste andre står på stepmaskinen i en evighet. Når så mange jenter er så svake i skulderområdet, hvorfor trener de ikke dette? Kan du skjønne det?

 20. linemarion sier:

  @Solveig
  Hei Solveig!

  Beklager sent svar – har gått helt i glemmeboken. :/ Men bedre sent enn aldri! 🙂

  Hvordan har det gått – har du sendt inn bilder – bare vær obs – det er mange svindlere der ute! Så send aldri bilder som er av pikant art til folk du ikke kjenner – be heller om et møte i deres lokaler og ha med deg noen du stoler på, f.eks et familiemedlem eller en eldre gutt. Man vet aldri!

  Om du fortsatt er interessert i hjelp, kan du jo sjekke ut http://www.gympartner.no. Der kan jeg gi deg den hjelpen du trenger! 🙂

  Lykke til!

 21. linemarion sier:

  @Silje
  Hei Silje!

  Tusen takk for det! 🙂 Husk på at jeg nå har trent 4-5 ganger tung styrke i uken i ca. 5 1/2 år – sett bortifra det siste året hvor jeg dessverre har gått gjennom tung sykdomsperiode – men jeg spiste bra og trente likevel, selv om jeg ikke fikk presset meg som vanlig.

  Bildene i headingen i bloggen er jo fra 2 dager før en konkurranse og da har man slitt i 3-4 måneder først med streng diett og dobbel dose trening – jeg ser jo ikke sånn ut til vanlig..det ser du jo på bildene fra svangerksapet nå. Graviditeten gjør jo også at jeg er ekstra bløt/vannete, så til vanlig er jeg hardere i kroppen, men ikke så rippet som på de bildene øverst. 😉

  Jenter tror dessverre ofte at jo flere step på stepmaskinen eller jo flere repetisjoner på «inn og ut» apparatene + «rotasjon» fjerner fettet på rumpe, lår og midje. Sånn er det bare ikke. Jeg forsøker så godt jeg kan å «omvende» jenter til å heller ta i et tak med skikkelig trening – og heldigvis begynner flere å få øynene opp for dette! 🙂

  Du får bare gå inn på http://www.gympartner.no om du ønsker hjelp og råd med treningen din! 🙂

  Lykke til og god trening!

 22. Amalie sier:

  Heia=)

  FANTASTISK BLOGG DU HAR, virkelig inspirerende for en som har gjerne kunne fått litt mere muskler…;)

  Jeg er en jente på 22 år, pleier vanligvis å starte min treningsøkt med å løpe litt «Gerilja cardio» på tredemøllen for å starte treningen,.. Da løper jeg 45sec intenst og hviler i 15 sec..som regel etter det har jeg en bestemt muskelgruppe å trene annen hver dag, liker godt å trene utfall..har du noen tips for å bli fastere i kroppen og få mer muskler…hvordan kan jeg gå frem, og hva anbefaler du av kosthold etter trening og når skal dette inntaket skje..Hva må jeg gjøre for å dette til..??

  Mvh Amalie

 23. linemarion sier:

  @Amalie
  Hei Amalie!

  Tusen takk for det! Det er alltid koselig med slike kommentarer! 🙂

  Flott at du trener – men nå er det jo en gang sånn at det er viktig å tilpasse treningen så den blir målrettet dersom du har konkrete mål du ønsker å oppnå med den. 🙂 Anbefaler deg å sjekke ut: http://www.gympartner.no – der kan du få all hjelpen du trenger! 🙂

  Lykke til med treningen din – og stikk gjerne innom bloggen igjen! 🙂

 24. Kjersti sier:

  Hei 🙂
  du ser veldig flott ut, og inspirere nok ein del sofaslitere der ute 🙂 eg e ei jente på 20 år, kunne tenke meg å bygge opp ein del muskler etter mitt vektap på 25 kg. trener styrke 3- 4 ganger i uka og kondis 3 ganger i uka..
  Men så he det stoppa fulstendig opp.. har du tips til meg hvodan eg ska fortsett :)?
  Eter sunt og reglemessig (veldig opptatt av det) 🙂

  Mvh Kjersti 🙂

 25. kaja sier:

  Heii : )
  jeg liker bloggen, og ikke mint at er ærlig, da tenker si ting rett ut.
  jeg kan si att jeg har problemer og vise til andre att jeg trener.
  jeg danser og det synes jeg går bra.. men jogging er så fleut. men jeg føler att det er bare jogging som får vekk det jeg vil endere på. er det noe annet enn jogging, som er vis gode resultater?. og svøming er ikke alktuelt. meeen jeg er bare 15 år så har ikke muligheten for og trene på trenistudiioo endaa;/ vis du har noen gode råd, som viser gode resulater. skal jeg følle dem! : )
  du ser braa ut btw 🙂

 26. Nina S. sier:

  Hei, takk for fine sider og inspirasjon.
  Pleier vanligvis ikke skrive på slike sider, men ble visst «truffet på en måte» her.
  Jeg skulle egentlig stille i BF i vår, men pga bytte av jobb, skulder- og rygg-plage (funnet en 6.virvel i korsryggen), ble det utsatt. Har gått på diett i ca et år med 6 måltider daglig (+protein, MCT/omega, casein, amino-pro, creatin, ZMA), ingen spisedager utenom «spisekveld» lørdager. Disse utgår selvfølgelig når konk.dietten starter 😉
  Jeg har trent 4 splitt siden før sommeren, før det 5 splitt (som ble for tidkrevende). Iom at jeg er 38, vet jeg at kroppen ikke responderer like bra som de på 25, men vil uansett prøve meg i vet.klassen 🙂
  Skal dere kun følge opp 6 jenter nå til våren (usikker på om jeg rekker å bli klar til da..) og kun i Athletic?

  Veldig takknemlig for et foreløbig svar, selv om du kanskje også ber meg kontakte gympartner.no :/ Og gratulerer som nybakt mor, lykke til videre med alt!
  /Nina S.

 27. Nybegynner sier:

  Hei.

  Jeg har nettop begynt og trent. Men har vært litt av og på før. Lurer på om du har et gått tips til hvordan man kan motivere seg til og trene alene hver dag, og hva trening jeg kan få raskt utbytte av 🙂

 28. linemarion sier:

  @Kjersti
  Hei Kjersti!

  Beklager sen tilbakemelding! Sånn er det å være nybakt mamma! 😉

  Sjekk ut http://www.gympartner.no – kanskje det kunne vært noe for deg? Der får du i hvert fall hjelp på veien videre! Rimelig er det også! 🙂

  Lykke til videre med trening og kost!

 29. linemarion sier:

  @kaja
  Takk for det Kaja! Det er mange fine måter å trene på som får det i mål – kommer bare an på hva målet ditt er! 🙂

  Sjekk ut http://www.gympartner.no, så kan vi hjelpe deg der med å legge opp trening som du ikke behøver medlemskap på treningsstudio for å utføre! 🙂

  Lykke til!!

 30. linemarion sier:

  @Nina S.
  Hei Nina!

  Takk for det! 🙂

  Koselig at du ønsker å forsøke deg i fitness – jeg vil jo selvsagt anbefale deg athletic da – man er aldri for gammel! 🙂 Men skjønner hvis det er veteran BF som frister mest.

  Du har kanskje fått den hjelpen du trenger allerede – hvis ikke kan du kontakte meg via kontaktskjema på http://www.gympartner.no. 🙂 Denne våre er det 4 jenter jeg følger opp – og kun i AF! Gleder meg! 🙂

 31. linemarion sier:

  @Nybegynner
  Hei!

  Det kan være lurt å sette seg noen mål med treningen – da kan det være lettere å komme seg på trening, selv om man trener alene! 🙂 Ellers kan jo en hjelpende hånd på veien og en støttespiller i Gympartner kanskje være noe for deg? Sjekk ut her: http://www.gympartner.no. Der får du den hjelpen du trenger med å legge opp treningen mest mulig effektivt for deg, i tillegg at du kan bruke din personlige trener for å få mer motivasjon! 🙂

  Lykke til!!

 32. K.D sier:

  Hei=)

  Jeg har i 1 uke hatt en del smarte under foten…har søkt litt og har kommet fram til at det mest sannsynlig er plantar fascitt..DEt gjør ikke vondt hele tida. det er veldif forskejllig..noen ganger kjennes det oppover leggen oxo…

  Lurte på om du har noen tips til rask behandling?..jeg har det veldig travelt med skole og trening

  Jeg trener 5-6 ganger i uka…Har nå kuttet ned løpingen pga smrten..kommer til å legge vekt på styrke…spinning vil bli kondisjonsdelen

  viste aldri at det ville bli så ille…Før pleide jg å ha litt smerte under step eler aerobic timer, men tenkte ikke over det, for dagen etetr var alt bra..men når gjør det vondt når jg går eller legegr vekt på den ene foten…Har vondt i senen på innsiden av foten….

  har lest at det kan ta 6-24 mnd før alt er bra….håper det finnes noe som ikke tar mer enn 2-3 uker..er altfor avhening av løpinga….

  Lurer oxo på hvordan jg kan ha fått det.Er folk som har plattfot mer utsatt?, jg er det i hvertfall

  Takk for svar:)

  1. linemarion sier:

   Hei!

   Beklager sent svar, men så nå at jeg antageligvis må ha glemt å godkjenne kommentaren. Bedre sent enn aldri i hvert fall! 🙂

   Håper du føler deg bedre og at smertene har avatt, men dette MÅ du ta på alvor. Avlaste – dropp løping, aerobic, step osv. Erstatt med sykling og svømming, kanskje du klarer å ro. Styrketrening kan du fortsatt gjøre mange gode øvelser uten å måtte stå på føttene.

   Så langt har jeg ikke funnet noen behandling som fungerer, men har begynt så smått å gå korte turer med fokus på funksjonell gange. Forskning har heller ikke funnet noen gode sammenhenger i forhold til hvem som får dette, men det kan tyde på at «feilstillinger» i føttene, som høy/flat fotbue o.l. er medvirkende i tillegg til total belastning.

   Lytt til kroppen er mitt beste råd og gi aldri opp! Lykke til og god bedring! 🙂

 33. Linn sier:

  Hei. Googlet litt og denne siden poppet opp. Passet meg fint. Har nettop begynt og trene fitness, da jeg ønsker en fin kropp med synlige muskler. Omtrent slik som deg =) Er 22år og veier 48-49 kg ca og er ca 165 høy.

  Er som sagt helt ny i treningen og hvet ikke så mye om det. Det jeg lurte på var hvordan jeg skal trene for å få kroppen jeg ønsker meg. Har jillian micheals som forbilde. Digger kroppen hennes, og ønsker samma type kropp selv, med tanke på muskler.
  Har fått lagt opp et program hvor jeg trener hantler og stang, det tyngste jeg kan klare på max 10 rep. Er det riktig treningsmåte for å få kroppen?

  Spm nr 2. Etter jeg begynte å trene så har brystene mine forsvunnet! Med andre ord jeg har gått ned snart 2 bh størrelser. (jeg trener ikke mye bryst) Det jeg lurer på er om det er normalt.

  Takker for svar.
  Mvh linn

  1. linemarion sier:

   Hei Linn!

   Takk for det – koselig at du tittet innom! 🙂

   Moro at du har fått smaken på treningen – husk at det tar tid å bygge kropp, både Jillian og jeg har en god del år mer på baken enn deg! 😉 Men er du tålmodig og standhaftig kan du nå langt på noen få år. 🙂 Vil så absolutt anbefale deg frivekter ja, men isolerende øvelser kan være et godt supplement etterhvert. Høres ut som du har fått en god start der! Hvis du vil ha mer hjelp, kan du sjekke ut nettsiden min http://www.gympartner.no. 🙂

   Trener man hardt og går mye ned i vekt vil man også miste fettvev ved brystene, og det spiller ingen rolle om du trener direkte brystøvelser eller ei. Skal du få en komplett fysikk må du også trene styrkeøvelser for brystmuskulaturen selv om du er jente. Så den sure sannheten er at mange som er brystfagre når de hadde litt ekstra på kroppen mister mye av brystene når de begynner å trene. Men en god holdning og en godt trent kropp veier opp for det! 🙂

   Ønsker deg lykke til!

 34. Jeanette sier:

  Hei.
  Jeg følger med på bloggen din og synes at alt du skriver er interessant 🙂
  Det jeg lurer på er hvor mye styrke jeg kan trene hver av 1 uke for å få fremgang og ikke hemme fremgangen.?
  Jeg fikk sansen for trening for bare noen mnd siden og liker det kjempe godt.
  Går på pulsdietten, og ønsker at treningen skal passe etter diett.
  håper du har noen forslag til hvor mye jeg kan trene?

  Mvh Jeanette

  1. linemarion sier:

   Hei Jeanette!

   Så koselig at du følger bloggen! 🙂

   Gratulerer med å ha funnet treningsgleden og flott at du jobber med kostholdet også! Pulsdietten er jo en fin måte å lære seg å spise normal og balansert kost. Litt misvisende navn egentlig for det er jo mer en livsstilsendring enn en diett. 😉

   Du kan trene samme muskelgruppe 2-3 ganger i uken. Men dette avhenger jo selvsagt av flere faktorer som restitusjon, treningsmengde, intensitet osv. Men kan anbefaler deg å kjøre helkroppsprogram 2-3 ganger i uken og kondisjon i tillegg avhengig av hva som er målet ditt. Ønsker du skikkelig hjelp med dette, kan jeg anbefale deg å bli medlem i Gympartner. Der hjelper vi deg med all tilrettelegging av treningen ut ifra dine forutsetninger, mål, skader osv! 🙂 Sjekk ut http://www.gympartner.no for mer info. 🙂

   LYKKE TIL!

 35. Jeanette sier:

  Takk for svar 🙂

  Det er omtrent det jeg har begynt med nå, så bra å høre at det var det du anbefalte også.
  Jeg tror jeg skal melde meg inn i gympartner etter å ha tittet litt, ser ut som jeg får bra med hjelp der 🙂
  Håper det blir deg jeg har kontakt med gjennom gympartner da =)

  Ser frem til å nå mine mål med dere, gleder meg 😀

  1. linemarion sier:

   Jo, takk for det – hyggelig! 🙂 Nå har jeg barselpermisjon for tiden, så jeg tar ikke til meg nye kunder fremover. Men du er i trygge hender hos en av våre andre personlige trenere! De er dyktige, engasjerte og motiverende alle sammen! 🙂

   Velkommen skal du være som medlem og igjen, lykke til med treningen din fremover! 🙂 The sky is the limit! 😉

 36. Tone sier:

  Hei,

  Håper du kan gi meg noen svar da jeg ikke finner noen konkrete svar i internettjungelen 🙂

  Det er nå 6 uker siden jeg fikk en liten gutt ved keisersnitt, jeg har trent mye ( styrke, spinning,aerobic, mm) før jeg ble gravid og trente mens jeg gikk gravid med gradvis nedtrapping. Til nå har jeg kun vært ute på trilleturer ( med økt intensitet) samt trent bekkenbunnen. Men nå klør det i kroppen etter litt mer. Men hvor bør jeg starte ? planen var å trene opp kjernemuskelaturen i første omgang, for deretter tyngre styrketrening + kondis. Men etter KS kan jeg trene magemuskelene ? er det kun standard sit-ups jeg må være forsiktig med ? ( altså rette magemuskler)

  Hvis det er aktuelt gjennom kunne jeg gjerne tenkt meg et treningsprogram gjennom gympartner ( men det er mulig jeg henvender meg på feil plass ?)

  Kjempefint om du kan ta kontakt, via her eller min e-mail adresse.

  Er skikkelig gira på opptrening, men ønsker å gjøre det riktig 🙂

  hilsen Tone

  1. linemarion sier:

   Hei Tone!

   Først gratulerer med baby! 🙂 Du går en morsom og utfordrende periode i møte! 😉

   Uansett om du har tatt KS eller ei må man være forsiktig med å trene øvelser direkte for rette bukmuskel slik som sit-ups. Dette er fordi den rette bukmuskelen har delt seg under svangerskapet og trenger tid til å normalisere seg. Det kan fort ta 3 måneder før det er greit med slike øvelser. I tillegg må du som har tatt KS ta hensyn til såret slik at det ikke strekkes unødvendig. Man må også passe på øvelser som belaster bekken for mye eller på uheldige måter den første tiden. Utover det kan man stort sett gjøre det meste! 🙂 Man må selvsagt starte pent og øke etterhvert som det kjennes bra.

   Meld deg gjerne inn i Gympartner – da får du alt skreddersydd utifra dine forutsetninger, tid, utstyr osv. Du finner mer informasjon her: http://www.gympartner.no. 🙂

   Kjempebra at du er gira på å komme skikkelig i gang med treningen igjen! 😀

   Riktig god trening!

 37. Kathrine Hansen sier:

  Hei:-)
  Kjempe fin blogg:-)
  Har sendt inn opplysninger og meld meg inn i gympartner,men lurer på om det tar lang tid før man blir medlem?
  Er såå klar for å komme i gang:-))

  Ønsker deg en fin dag videre,og god trening:-))

  Mvh Kathrine

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Hei Kathrine!

   Tusen takk for det – koselig å høre! 🙂 Velkommen som medlem også – det tar kort tid, og skal sendes ut automatisk, men av og til kan den e-posten havne i spamfilter/søppelpostkassen. 😉

   Ønsker deg en innholdsrik og treningsglad høst så lenge! 🙂

 38. Ninnie-Mitt liv med 3 prinsar sier:

  Va kul att hittat din blogg.

  Har just börjat träna om igen på gymmet efter 3 små grabbar. Mitt mål är att till våren börja satsa på fitness träning för ja tycker de är så grymt snygg med tjejer som är vältränade. Som de är nu så tränar ja 3-4 ggr på gym plus 1-2 pass på Korpen.

  Har faktiskt lånat bilden som är bredvid på dig (för visst är de du) från gympartner. Ska ha de som en morot för att lyckas nå mina mål. =)

  nu är ja ju inte så himla bra på norska men ja kan få tips om bra kost för att öka min träning och mål.

  nu har ja hittat en superbra blogg som kommer insperera mig ännu mer =)

  Lycka till med all

  Kram

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Hei!

   Så koselig å høre fra deg! Takk for alle gode ord! 😀 Veldig bra at du har kommet i gang med treningen igjen – vær tålmodig og stå på, så vil resultatene komme raskere enn du aner! 🙂

   Håper du følger med videre på bloggen og ønsker deg lykke til med treningen! 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>