«

»

jan
31

Nettbasert personlig trening fungerer!

Nettstedet trening.no publiserte nylig en artikkel om et studie som viser at nettbasert treningsveileding gir resultater. Det er ingen tvil om at det fungerer! Det ser jeg bare på alle de menneskene jeg og de andre på trener-teamet har hjulpet gjennom Gympartner! Men jeg tror også det er HELT avgjørende at det sitter en person og ikke bare en datamaskin i “den andre enden”.

 

Som trening.no skriver var hensikten med studien var å evaluere effekten av treningsveiledning på internett og ved hjelp av SMS hos overvektige kvinner i løpet av en 12 ukers periode.

Metode
De 67 forsøkspersonene ble rekruttert fra et sykehus i Sør Korea. De ble delt i to grupper, en gruppe som fikk trenings- og kostholdsveiledning på internett og SMS ,og en gruppe som fungerte som kontrollgruppe.

Målet med studien var å få redusert omkrets rundt hofte, kroppsvekt og blodtrykk ved hjelp av veiledning på internett og SMS.  Disse faktorene ble målt før og etter studiens start. Studien hadde en varighet på 12 uker.
Forsøkspersonene målte selv midje, vekt, blodtrykk og noterte hva de spiste og trente på en nettbasert dagbok eller på mobiltelefonen sin. Ut fra disse notatene fikk de tilbakemelding fra fagfolk på endringer de måtte gjøre.

Resultat

Resultatene viste en gjennomsnittlig reduksjon av midjemål var 3,0 cm og en gjennomsnittlig reduksjon i kroppsvekt på 2,0 kg etter 12 uker.

Blodtrykket ble også redusert etter 12 uker med trening.

Konklusjon
Nettbasert trenings- og kostholdsveiledning reduserte midjemål, blodtrykk, kroppsvekt og kolesterolnivå i løpet av 12 uker hos overvektige kvinner.

 

Trenger du litt ekstra treningsmotivasjon eller hjelp med trening og kosthold, så sjekk ut firmaet mitt Gympartner!

Vi hjelper deg med det du trenger innen personlig trening!

Trening SNB 003

En av våre kunder tok selv initiativ til å skrive om oss og henge opp plakat og flyers på jobben sin! I løpet av få år har vi gått fra 1 til 5 personlige trenere på teamet! 🙂


2 kommentarer

Ingen ping enda

 1. LK sier:

  Vurderer å få meg personlig trener via gympartner. Får en bare en av PT’ene tildelt når en melder seg inn, eller kan en komme med ønsker selv? Hvem har eventuelt ledig kapasitet? Du skal vel kanskje ha noe permisjon?

  1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

   Hei!

   Det er koselig å høre at du vurderer Gympartner! 🙂 I utgangspunktet får du tildelt den treneren vi mener passer deg best ut ifra målsetninger, bakgrunn osv., men du kan alltids komme med ønsker ved innmeldingen din (f.eks under mål med treningen). Dersom vedkommende har mulighet vil du da få den treneren du ønsker. 🙂 Du er hjertelig velkommen som medlem! 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>