«

»

jan
25

PASS deg for FALSKE FOTOGRAFER!

lm12 OBSOBS! Er du ung, kvinne, ser bra ut og kanskje allerede har bilder av deg selv på nettet? Drømmer du om en karriere som modell? Vær forsiktig om du blir kontaktet av en som utgir seg for å være modellfotograf i Team Models!

Da jeg er mye synlig på nettet som blant annet treningsekspert for Kvinneguiden, på en rekke lokalaviser med treningssnutter, eget nettbasert firma og aktiv blogger, har jeg mye bilder ute. Jeg har tidligere jobbet som modell også og liker å ta bilder. Var nettopp på forsiden av det svenske bladet BODY (styrketreningsblad, fitness og kroppsbygging).

I dag fikk en sms fra 45681724:

Hei Line. Jeg heter «» og kommer fra teammodels.no. Jeg lurte på om du kunne lyst til og stå modell hos oss. Har du evt epost jeg kan skrive til? Hilsen «».

Jeg svarte kort, takket for henvendelsen og oppga min e-post adresse, siden jeg ville undersøke nærmere hva dette var for noe. Ble med ett skeptisk, men tenkte at dette må jeg komme til bunns i og sendte min jobb e-post til den såkalte modellfotografen.

Noen minutter senere fikk jeg en e-post fra th-teammodels@hotmail.com:

Hei Line. Så hyggeligt at du har lyst. Du vil få ca 8000 kr pr oppdrag.. Kunne du sende noen bilder av deg som vi kan vurdere deg på..? Hilsen «»

Og jeg svarte:

Hei igjen, Om du ønsker dette, så ser jeg gjerne at du kontakter meg fra din arbeids e-post i Team. Dette dessverre pga mye svindel i denne bransjen.
Evt kan du få en av dine kolleger til å verifisere denne e-post adressen om du selv ikke har tilgang på din jobb mail akkurat nå.

Jeg mistenkte svindel med en gang, og kontaktet Team om saken. De sa de kommer til å politianmelde og gjøre deres fotograf oppmerksom på dette. Dette hadde også skjedd før.

Det er overhodet ikke slik et proft modellbyrå jobber! Så vær alltid skeptisk når du får slike henvendelser. Advar alle du kjenner og send de gjerne en link til dette innlegget. Det er viktig å belyse dette, slik at unge jenter ikke lar seg lure og sender lettkledde bilder av seg selv som blir misbrukt og verre!

Og du som utgir deg for å være denne fotografen:

FY SKAM DEG!!!!


12 kommentarer

Ingen ping enda

 1. Anonym sier:

  Bra å advare andre, og det er kanskje nødvendig å opplyse om navnet som ble brukt. Bare synd det er en virkelig fotograf med nevnt navn som nå kanskje mister mange potensielle kunder.

  Hvis han vil vinne tilbake omdømmekontrollen sin i søkemotorresultatene, er han nok nødt til å investere ganske kraftig i søkemotoroptimalisering.

 2. linemarion sier:

  @Anonym
  Jeg mener det er nødvendig å opplyse om, selv om det er utrolig synd for en dyktig fotograf som den virkelige Thomas Olsen er. Nå jobber han heldigvis i TEAM som er at av de største, mest anerkjente og tungveiende modellbyråene vi har i Norge, så om han benytter et registrert tlf nr eller team e-posten sin så vil han nok ikke tape kunder likevel.

  Det kommer jo veldig tydelig frem at det er en person som UTGIR seg for å være Thomas Olsen…

 3. Brede sier:

  Du er iallefall utrolig søt og flott, det har du hørt 100000 ganger før men men

 4. linemarion sier:

  @Brede
  Takk for det Brede! Hehe, det er alltid koselig med komplimenter uansett om man har hørt det før eller ei! 😉 Så lenge man holder beina på jorden da selvføglelig! 🙂

 5. Khan sier:

  Du var bare driiiiiiiit fiiiiin da.. HOOOOOOOOOT DAMN!
  Du ser ut som en gudinne!

 6. admin sier:

  @Khan
  Hehe, kan vel ikke si noe annet enn takk! 😉

 7. Fen sier:

  Heh, unfortunately people still fall for that kind of scams. Good for you admin that you were skeptical/paranoid enough not to. Still…

  Asking him to verify something from his job email is not good enough. If the kid (I am guessing the guy doing this was something like a 14 year old 4channer) knew two bits about computers, you’d get an email from thomasolsen@teammodels.no, or whatever their webpage is in a few minutes. Hell, even I can send you an email from any address you want. 😛

  So, well done, and good of you to inform about this, but do keep in mind, that even if the address looks legit, arranging model shoots should only be done in person or by phone, where phone number can be verified.

  Cheers,
  -F.

 8. linemarion sier:

  Takk for ditt innspill! Sant som du sier, det er enkelt å cracke en internettadresse eller opprette falske. Nå har jo jeg også jobbet som modell tidligere og stått oppført i et byrå i Oslo. Jeg vet at de ikke jobber på DEN måten. Men…det er jo mange unge og håpefulle jenter der ute som IKKE er klar over dette. Så vi får gå sammen og advare alle, så de blir obs på sånne svin!

  OG vi skal selfølgelig prøve å finne ut hvem det er. Team skal politianmelde og jeg skal prate med fotografen senere i dag for å hjelpe dem med å ta gjeningsmannen! Håper han får svi! 😉

 9. Erland sier:

  Mistenker at det er denne personen det er snakk om. Sjekk:
  http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=18754260923
  Multiproduction er konk – i følge Daniel har th svindlet firmaet for 500K. han svindlet en russebuss for 80K.
  http://www.fo-mo.net/blog.php?user=StineFW&blogentry_id=20
  Han har svindlet russ etc. Ser ut som han nå går på modeller.
  Han ble anmeldt av en russebuss. Politiet kjente godt til han. Problemet er at politiet henlegger sakene på han.
  Ikke dårlig for en 19 åring.

 10. linemarion sier:

  @Erland
  Uff, jeg skjønner ikke hva som går av sånne mennesker?! Noen unnskylder seg med at de har hatt det tøft, men SO WHAT?? Har man ikke alle møtt hindringer på sin vei, og det rettferdiggjør på ingen måte å oppføre seg sånn mot andre! Nei takke seg til kardemommeloven sier nå jeg! 😉

 11. Monica sier:

  Jeg er kjempeglad for at jeg snublet over linker til dette og dagbladet, via foto.no.
  Jeg var borti noe slikt selv da jeg var litt yngre, og turte ikke satse, -jeg ble skeptisk.
  Nå var det en ung jente jeg er kjempeglad i, som snakket om å ha blitt kontaktet, og jeg freaka jo helt ut. Jeg er jo bare glad i henne og ønsker hennes eget beste, og selvfølgelig syns jeg det hadde vært utrolig gøy om hun fikk stå ordentlig modell, men det er jo også så lett å bli lurt..:(

  Flott at du tok opp dette! =)

 12. linemarion sier:

  @Monica
  Hei Monica!

  Takk for din kommentar! Og bra du var skeptisk selv. Sikkert mange flere også som holder på slik og mange jenter som biter på. Syns det var veldig viktig å få fokus på dette, så flere unngår å bli lurt! 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>