«

»

des
10

“Pasta bolognese” med egen tagliatelle uten mel

Pastaretter er noe av det beste jeg vet! Lenge har jeg brukt glutenfrie varianter for å holde meg unna hvetemel. Men hvorfor ikke lage sin egen? Denne er helt uten mel og kan også spises av de som følger et lavkarbo kosthold.

Line Marions “pasta bolognese”:

Til tagliatellen:

4 egg

125g philadelfia ost

5 teskjeer fiberhusk

 

Til kjøttsausen:

500g karbonadedeig

1 rød paprika

3 fedd hvitløk

1 løk

4 store champignon

1,5 boks hakkede tomater

2 ss tomatpure

Paprikapulver/krydder

Basilikum

Salt og pepper

Litt olje til steking

 

Pasta bolognese ala Line MarionHjemmelaget tagliatelle uten mel 

Gjør slik:

Sett ovnen på 150 grader. Pisk eggene til tagliatellen, ha deretter i kremosten og fiberhusk og pisk godt sammen. La det stå i 10 min og svelle. I mellomtiden skjær opp hvitløk, løk, paprika og sopp. Fres hvitløken i litt olje i ca. 1 min. Tilsett løk og paprika og la dette frese med hvitløken i noen minutter. Tilsett så soppen og la blandingen bli godt stekt. Når det har gått 10 minutter pisker du raskt opp tagliatelle “deigen” og smører den utover på et bakepapir på en stekeplate. Legg gjerne et annet oljet bakepapir over og bruk en kjevle e.l. til å kjevle deigen utover og så flat som mulig. Ta så av det øverste bakepapiret og sett i ovnen i ca. 10 minutter.

Hell så grønnsaksblandingen i en bolle når den er ferdig stekt, og sett til side mens du steker karbonadedeigen. Krydre med paprikapulver, basilikum, salt og pepper når den er ferdig stekt. Tilsett grønnsaksblandingen igjen og ha over hakkede tomater og tomatpure. La det hele småkoke i 5 minutter.

Når tagliatellen er ferdig kan du la den kjøle seg ned et par minutter før du strimler den opp med en pizzakutter.

Min mann som ikke er så veldig glad i pasta syns den var supergod! 🙂

 

Vel bekomme!


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>