«

»

des
23

Sukkerfri karamellpudding til jul? Ja, det går an!

Siden vi her i huset kjører sukkerfri linje på alt som lages til familien, blir også desserten på julaften uten sukker. Men den er LIKE GOD, om ikke bedre enn vanlig! Syns du det blir litt vel mye “godt” i julen er dette en fin måte å skrelle av litt kalorier på! God jul!

Line Marions karamellpudding uten sukker:

1 dl tagatesse til karamellisering (kjøpes i vanlig helsekost)

4 egg

1 ss stevia/steviosa sukker

1 ss sukrin melis

1 ts bourbon vanilje (økologisk/ekte vaniljepulver – fås i helsekost og større matbutikker)

4 dl ekstra lett melk (litt ekstra d vitamin i puddingen er jo bare bra!)

2 dl fløte

 

Karamellpudding

I skrivende stund står puddingen i ovnen. 😀

 

Gjør slik:

Sett ovnen på 130 grader (over/undervarme). Bruk ønsket form, ca 1 liters form – jeg brukte en liten brødform. Sett formen i ovnen slik at den blir varm. I mellomtiden varmer du opp en tørr panne og har tagatessen (1 dl) i. Rør i tagatessen når den begynner å få farge/smelte. Viktig at den ikke blir brent, men ha middels-sterk varme. Følg med hele tiden. Rør til alt er flytende og har fått en gylden fin farge som karamellsausen på bildet over. Ta formen ut av ovnen og hell den smeltede tagatessen over i formen. Bruk grytevotter – dette er varmt! Beveg på formen slik at du får et tynt lag karamell/tagatesse langs kantene i formen og langs bunnen. Sett formen til avkjøling i kjøleskapet på korkunderlag e.l.

 

Lag så selve røren. Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Visper du for mye blir det luftbobler i puddingen. Bland melk og fløte sammen med stevia, sukrin melis og vaniljen. En shaker gjør jobben enkelt! Hell melkeblandingen over i bollen med eggene, men bruk en fin sil så du slipper “klumpene” fra eggehvitene i puddingen. Hell over i formen og sett den i en dyp langpanne på nederste rille i ovnen. Kok opp vann i en kjele eller med vannkoker og hell i langpannen så den er nesten full av vann. Sørg for at vannet ikke koker underveis mens puddingen er i ovnen – hos meg var det ikke noe problem. Jeg lot puddingen stå i 1 time og 10 minutter.

 

Når du tar ut puddingen er den litt “løs” i konsistensen. Den blir stivere når den er avkjølt. La formen stå i vannbadet på benken til vannet er avkjølt. Sett da formen i kjøleskapet i noen timer eller til dagen etter. Når du skal servere den, skjærer du forsiktig med en kniv langs kantene for å løsne den. Velg et fat som er litt større enn formen og som også har plass til sausen. Legg fatet opp ned over formen, hold med en hånd på hver side og snu i en rask og sammenhengende bevegelse. Og vips, så har du en nydelig dessert klar!

 

Denne gangen tok jeg oppskriften 1,5 gang siden vi blir flere til bords enn sist.

 

Håper du vil like den like mye som oss! Med varme ønsker om en fin og fredfull julehøytid. <3 God jul & godt nytt, sprekt treningsår! 🙂


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>