«

»

mai
01

Sunn banansjokolade-kokos is!

Dette blir en av mine favoritter i sommer – og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg etter å ha oppdaget banan-is aldri kommer til å kjøpe vanlig soft-is igjen! Her får du oppskriften på min “homemade banana chocolate coconut delight”.

Siden jeg under behandlingen av den kroniske borreliosen har en nulltåleranse mtp sukker, så slo det meg her en dag at jeg ikke kom til å kunne spise soft-is i sommer. Soft-is har vært en favoritt om sommeren når jeg skal kose meg litt ekstra i helgen f.eks. Så da måtte jeg komme frem med en hjemmelaget og sunn løsning på “problemet”. 😉

 

Hjemmelaget banansjokolade-kokos is

Line Marions Banansjokolade-kokos is: (4 små porsjoner)

2,5 stor banan (skjær i skiver og legg i fryser på gladpak til de er stivnet- bare å ha fryseren full i hele sommer! 🙂 )

Litt under 1/2 boks lett kokosmelk (sørg for at boksen er ristet godt på forhånd)

4 store ss revet kokos

1,5 scoop Prostar Whey fra Ultimate Nutrition med sjokoladesmak (skal du lage en variant også ungene kan spise, kan det erstattes med 2 store ss ren kakao)

 

Gjør slik:

Ha de frosne bananskivene i en kjøkkenmaskin/blender med skarpe kniver. Hell i kokosmelken og blend til du ser massen endrer konsistens til “soft-is” konsistens. Bland deretter i revet kokos og proteinpulver/kakao. Serveres straks! Akkurat som soft-is smelter den ganske fort, så du må passe på å spise når den er ferdig. 😉 Mmmm! Akkurat passe søt og mektig, men med en smak av sommer! 🙂

Jeg tok en porsjon selv i dag og fryste ned resten i en plastbeholder. Da blir det som “vanlig” is og kan tas opp en dag jeg har lyst på en kule eller to. Sommerkosen er reddet! 😉

 

 

 

Lårcurl etter operasjon

Etter en god treningsøkt tidligere på dagen, var det tid for noe godt til kveldskosen! 🙂


6 kommentarer

Ingen ping enda

  1. Linda sier:

    Mmmm…
    Kommer definitivt til å kose meg med masse ekte soft-is i sommer, men som den stooore is-elskeren jeg er, kan det ikke bli soft-is hver dag. Dette høres ut som en veldig god erstatter. Skal prøves!! 🙂

    1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

      Du bør absolutt prøve! Vanlig soft-is kommer faktisk ikke til å bli noe savn etter at jeg oppdaget denne oppskriften! 😀

  2. Maria sier:

    Kan man bruke kokosstrø i stedet for fersk kokos slik du gjør? Regner med at du bruker fersk kokoskjøtt? Må bare være helt sikker på at jeg gjør det riktig:)

    1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

      Det var det jeg også brukte. 🙂 God 17. Mai! 🙂

  3. Cathrine sier:

    Nam, det hørtes kjempe godt ut!
    Kan man bruke Whey Tech i stedefor? 🙂

    1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

      Ja, det er blitt en fast helge-favoritt her i huset. Bruker 1 ss kakao i stedet da til ungene. 🙂 Du kan bruke andre typer protein, men smaken vil jo endre seg i forhold til smaken på pulveret. Prøv og se om den egner seg, hvis ikke får du prøve med en annen type. 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>