«

»

sep
06

Sunn Kylling med Teriyaki

Kylling med ris og grønnsaker er sunt og godt. Varierer du type grønnsaker får du mange forskjellige middager. Men iblant kan det kanskje bli litt kjedelig i lengden. Da passer det fint med litt teriyaki!

Kylling med teriyaki (ca. 3 personer)

1 Kyllingfilet per pers, tint

200 gram ris (type velger du selv, men jasmin passer f.eks fint)

1 stor rød paprika

1 ferskt brokkoli hode

Olje til steking

Teriyaki saus (Kikkoman)

Salt og pepper

 

Gjør slik:

Å lage kylling og ris er ingen stor kokkekunst, og er noe alle klarer! Kok opp vann i en kjele til ris og en til brokkolien. Skjær opp paprika, brokkoli og kyllingfilet i små biter. Fjern stilken på brokkoli hodet slik at du sitter igjen med mange små fine buketter med brokkoli. Varm opp pannen med olje og begynn med å steke paprika i et par minutter. Tilsett kyllingen og sørg for at den blir gjennomstekt og gyllen.

Når jeg koker ris har jeg en tommelfingerregel at jeg koker opp dobbel mengde vann. Dvs skal jeg ha 200 gram ris i tørr tilstand, bruker jeg 4 dl vann. Ha i risen når vannet koker og la det småkoke under lokk i ca. 12 minutter. Bruker du fullkornsris eller lignende må du nok beregne lenger koketid. Følg eventuelt anvisning på pakken. 🙂

Ha brokkoli i kjelen når vannet koker og la den få et oppkok igjen. Kjenn om den er ferdig kokt ved å stikke en kniv e.a. i. Slipper den taket er den ferdig.  

Ved slutten av stekingen kan du velge å enten tilsette Teriyaki sausen i pannen og la det surre litt før servering eller at hver enkelt kan ha sausen direkte på sin mat på tallerkenen. Jeg gjorde sistnevnte. Selv om Teriyaki saus er en veldig søt saus som inneholder sukker, trenger du ikke store mengden for å sette en liten spiss på maten. Jeg brukte litt under 1 ts pr. pers. Krydre etter egen smak med salt og pepper.

 

Velbekomme! Bare å nyte sin sunne middag! 🙂

CIMG3355


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>