«

»

okt
13

Sunn langpannekake!

I forbindelse med at eldste sønnen min fyller 3 år i november, ble det litt kake eksperimentering i helgen. Resultatet gikk ned på høykant og ble en saftig og sunn sjokoladekake!

 

 

Line Marions langpannekake:

NB! Jeg doblet oppskriften for at den skulle fylle en langpanne/stor form.
3 gulrøtter – kokes møre og moses med mikser
2-3 ss kakao
50g Kokosolje smeltes og blandes med kakao
50g kokosmelk
100g rapsolje

Bland inn:
40g kokosmel
40g mandelmel
4 eggeplommer blandes med: 12 dråper stevia vanilje, 100g kokosblomstsukker og 2 ss steviosa sukker

Bland alt sammen.
Visp 4 eggehviter hvite og vend inn til slutt.

Stek 20-30 min på 180.

Pynt med 300g Philadelphia blandet med 6 dråper vaniljestevia og 1 ss kakao som glasur og revet kokos.

Happy baking! 🙂

 


4 kommentarer

Ingen ping enda

  1. Frøydis Betten sier:

    Så bra at det kommer sukkerfrie alternativer! Jeg lurer litt på det med gulrøtter. Det hadde vært fint å vite hvor mye de veier disse 3 gulrøttene, for de er jo så forskjellige i størrelse!
    Etter «bland inn» skriver du 40 g kokosmel, skal det være melk? Hva gjør man med de 10 g som ikke røres inn?
    Kan man bruke med kokosblomstsukker og kutte steviosa? Jeg er ikke så glad i den smaken 🙂

    1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

      Hei!

      Bra du prøver deg på sukkerfrie alternativer! 🙂 Der det står «bland inn:» er ekstra ingredienser som alle skal blandes inn i kaken en etter en. Dvs at du skal ha 40g kokosmel i tillegg til kokosmelken over. Kanskje litt klønete skrevet. 😉 Hvis du vil bytte ut stevia kan kanskje sukrin være et alternativ? Men husk at stevia er 5 ganger så søtt som sukker, mens sukrin kun er dobbelt så søtt. Så du trenger mer sukrin enn stevia. Personlig syns jeg ikke det ble så mye stevia smak på kaken, siden du blander med kokosblomstsukkeret som overdøver noe av den ettersmaken. Prøv, så skal du se! 🙂 Lykke til!

  2. Frøydis Betten sier:

    Jeg har bakt denne kaka med stort hell alt to ganger. Jeg bruker kun noen dråper Stevia i tillegg til kokosblomstsukker, det blir søtt nok. Men jeg lurte på om det går an å erstatte noe av kokos- og mandelmelet med fin speltmel? Jeg tåler det og tenker at kaka kanskje henger litt bedre sammen da. Vet du?

    1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

      Hei!

      Du kan fint spe på med litt speltmel, eller bytte ut noe av det andre for en tykkere/fastere konsistens. 🙂

      Koselig at du liker kaken! 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>