«

»

okt
19

Supersunn kake!

Denne kaken kan du spise med god samvittighet når som helst! Den kan enkelt “søtes” opp med is, vaniljesaus eller vaniljekesam ved siden av, men kaken smaker friskt og godt alene også så sant du ikke er en skikkelig “søtmunn”! Her er oppskriften på min bærkake.

I anledning min sønns 1-års dag om 1 måned, ville jeg prøve meg frem med en sunn og god kake som selv han kan spise på dagen sin. 🙂

 

Line Marions supersunne bærkake:

3 dl frosne bær – kan varieres, men jeg liker godt skogsbærblanding eller bringebær

4 egg

3 dl speltmel (jeg valgte siktet, men du kan bruke grovere typer hvis du ønsker)

5 dl ekstra lett melk

En liten klype salt

 

Gjør slik:

Ha det tørre (mel og salt) i en bolle og tilsett litt av melken (ca. halvparten). Rør om godt slik at du ikke får klumper. Tilsett resten av melken og visp godt igjen. Visp inn eggene til slutt. Røren bør få stå og svelle i en liten halvtime. Varm ovnen til 200 grader. Merk at kaken skal stekes på nederste rille (i ca. 40 min)! Finn en passende kakeform, langpanne e.l. ca. 20×30 cm. Selv valgte jeg en rund kakeform. Smør formen med litt plantemargarin og legg bærene tett i tett på bunnen. Hell over røren og sett kaken i ovnen. Kaken er ferdig når den er gyllen og har hevet seg.

 

Kaken kan serveres som den er i sunnere lag, eller med vaniljekesam, is, vaniljesaus e.l. ved siden av for de som ønsker det. Eventuelt kan man også drysse litt melis over (her kan Sukrin melis benyttes for et sunnere valg). Nytes med god samvittighet! 😀

 

 

 

CIMG3474


2 kommentarer

1 ping

  1. 'Siri Quispe sier:

    Hei!

    Idag prøvde jeg å lage kaken. Mener jeg fulgte oppskriften, men den ble ikke bra. Har derfor et par spørsmål:
    1. Skal det ikke være bakepulver eller naton i kaka?
    2. Skal den bare stå i ovnen i 40 minutter på 200 grader? Jeg lot min stå i en hel time, men da jeg tok den ut var den halvrå inni. Var det en time og førti minutter du mente?
    På forhånd takk for svar.

    Mvh Siri

    1. Line Marion Nielsen Kjøniksen sier:

      Hei!

      Moro at du forsøkte, men synd resultatet ikke ble som ønsket. Merk at kaken blir litt bløt pga bærene. Jeg gjorde som skrevet, men formen må være så stor at kaken blir flat nok. Kanskje den ble for tykk for deg? Nå skal det sier at jeg ikke er noen kløpper på kjøkkenet, men kaken ble godkjent her i gården i hvert fall. 😉

  1. Hurra for deg… | Line Marions treningsblogg! sier:

    […] har jeg tenkt å bake min sukkerfrie bærkake som var ukens oppskrift for 1 måneds tid siden. Du finner den her. Mulig jeg bare bruker bringebær denne gangen. Mmm! Med den kaken kan nemlig lillegutt også få […]

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>