«

»

feb
04

Teamsamlinger i full gang!

I helgen var det duket for 2. teamsamling denne våren for utøverne i Gympartner Fitnessteam. Mange flotte jenter i bikini, en jente i AF og en gutt i AF skal følges opp mot Sandefjord Open og Oslo Grand Prix. Men hvorfor vil jeg coache noen mot en konkurranse som er så fokusert på det ytre? Det ligger mye mer til grunn enn som så!

 

Flere ganger har jeg tenkt over hvorfor jeg vil være coach innen konkurranser i fitness. En idrett hvor bedømmelse i konkurranse i hovedsak går på det kroppslige, hvordan fysikken ser ut. At det hele er så overfladisk og “uviktig”. Men det er vel øyet som ser har jeg konkludert med. For mine opplevelser som coach er at jeg jobber med viljesterke ressurspersoner som virkelig vil jobbe mot et mål med treningen sin, og som gjennom det opplever en enorm mestringsfølelse. Det ligger utrolig mye på det mentale planet å gå gjennom en slik konkurranseoppkjøring, og de aller fleste jeg coacher kommer ut av det med en positiv opplevelse hvor de har lært mye om seg selv og egen psyke. Hvordan man takler dårlige dager, motgang osv. For hvem har vel ikke dårlige dager under en slik diett? Og ikke alle kommer i mål heller. Likevel må man ta med seg erfaringen og tenke at man har gjort sitt beste. Det er ingen skam å snu hvis kroppen ikke spiller på lag.

 

Mange utøvere jeg har coachet er også “kollegaer” innen treningsbransjen og ønsker å se hvor langt de klarer å presse seg, i tillegg til selv å kjenne på kroppen hva man kan få til med målrettet kost og trening. For noen gir det ekstra motivasjon og driv ellers i året å vite at man har et så stort mål å jobbe mot. Andre løper maraton. Hva er forskjellen? Så lenge det gir den det gjelder en mestringsfølelse, motivasjon og glede, er vel det viktigst? Man kunne kanskje valgt andre idrettsgrener, men det er nå slik at ikke alle er bygd for å gå renn på ski, løpe fort eller løfte 1RM i benken. Så lenge man coaches på det mentale planet, ser jeg ingenting i veien med å stille i fitness. Men det er også uhyre viktig at man jobber med det psykologiske aspektet både under og etter en slik konkurranseoppkjøring. Spesielt blant debutanter som ikke vet hva de går til. Hva skal du tenke og gjøre dagen du våkner etter konkurranse og det hele er over? Magerutene er på vei bort, man er oppblåst, full av vann og kanskje har en følelse av at alt strevet var borte på et øyeblikk.

 

Det er hele denne prosessen jeg syns er fascinerende og som jeg elsker å hjelpe andre med! Slik at de er mentalt forberedt på den humpete veien de skal begi seg ut på og ikke minst veien tilbake til “hverdagen” i etterkant. Dette gir for meg mening og en god følelse for det jeg driver med! 🙂

 

Gleder meg til å se nok et “kull” på scenen til våren! 🙂

 

Gympartner Fitnessteam 2014

Flotte jenter under poseringstrening i helgen – og coachen da! 🙂


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>