«

»

sep
20

Treningsvideo for gravide del 1: Bekkenet

Om du er gravid er det kjempeviktig at du trener. Det er kanskje en av de viktigste tidspunktene å få i gang regelmessig trening på om du ikke allerede trener jevnt og trutt!

For at svangerskapet skal gå så lett som mulig, hjelper det å trene. Det forebygger mot mange forskjellige plager som er vanlige under en graviditet. Å gjøre øvelser som myker opp bekkenpartiet/nedre del av korsrygg kan være smart, både med tanke på fødselen og det store presset som blir lagt på ryggraden og bekken etterhvert som vekten øker foran.

Line Marion trening gravid bekken Det er flere øvelser du kan bruke under svangerskapet, for eksempel bekkenvipp på ball.

  • Sitt på en ball, dra magen litt inn.
  • Tippe bekkenet fram og tilbake slik at ballen ruller under deg.
  • Når du kjenner at du klarer å myke opp bekkenet, får du god blodsirkulasjon.
  • Vær forsiktig om du har smerter og start med lite utslag. Gjør øvelsen tre ganger med 12-15 repetisjoner.

 

En annen fin øvelse for bekkenet er øvelsen kalt firfotstående bekkenvipp.

  • Still deg på alle fire med skulderbredde og hoftebredde i avstand.
  • Dra magen litt inn og vipp bekkenet fram og tilbake.
  • Gjør øvelsen tre ganger med 12-15 repetisjoner.

Se videoen her

Gravide kan gjerne trene styrke for bekkenet tre til fire ganger i uken, gjerne daglig dersom du opplever ubehag. Her er det jo snakk om “lavintensitets” øvelser, som godt kan gjøres noe oftere enn andre tyngre øvelser. Disse to øvelsene vil også kunne gi økt bevegelighet i korsrygg.

God trening! 🙂


Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>